banner2
banner34

Polis, zanlıların WhatsApp yazışmalarına ulaştı

Narkotik Polisi’nin, Karaoğlanoğlu’nda ele geçirdiği 5 gram kokainle ilgili soruşturması sürüyor.

Polis, zanlıların WhatsApp yazışmalarına ulaştı
banner45

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün geçtiğimiz hafta sonu Karaoğlanoğlu’nda yaptığı operasyonda ele geçirdiği 5 gram kokain ile ilgili soruşturmasında yeni bulgulara ulaşıldı. Bazı zanlılar arasında uyuşturucu alışverişi yapıldığı yönünde WhatsApp üzerinden yazışmalarını tespit eden polis, soruşturmasını derinleştirdi.

Bu arada meseleyle ilgili ilk gün tutuklanan M.E. isimli kadın olayla bağlantısı olmadığının tespit edilmesi üzerine serbest bırakılırken, diğer zanlı K.U. ise, tahkikata şu aşamada etki etmesinin mümkün olmayacağının anlaşılması üzerine ilerde yargılanmak üzere teminatla serbest kaldı. B.E. ve S.D.’nin ise tutukluluk süreleri 3 gün daha uzatıldı.

K.U. teminata bağlanılmak, B.E. ve S.D. ise ek tutukluluk talebiyle dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Çavuşu barış Duman’ı tanık olarak dinletti.

Duman, 14 Temmuz akşamı saat 21.00 sıralarında bir üniversitenin park yerinde gerçekleştirilen operasyonda B.E.’nin polisi görünce araçtan inip kaçmaya çalıştığını ancak yakalandığını söyledi. Yakalanan B.E.’nin üzerinde yapılan aramada 6 ayrı pakette toplam 5 gram kokain, cüzdanında da yarım gram kokain bulunduğunu kaydeden Duman, B.E.’den yapılan soruşturmada uyuşturucu maddeyi 9 Temmuz tarihinde S.D. ile birlikte Lefkoşa’dan bir şahıstan 14 gram olarak aldıklarını söyledi.

Duman, bu bilgi üzerine zanlı S.D.’yi Girne’de araçta seyir halindeyken tespit ederek tutuklandıklarını belirtti. S.D.’nin aracında yapılan aramada ise namlusu kesik bir av tüfeği bulunduğu anlatan Duman, B.E. ve S.D.’nin Karaoğlanoğlu’nda kaldıkları evde de arama yapıldığını ve 1 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu bulunarak emare alındığını kaydetti.

Polis Çavuşu Duman, ayrıca zanlı B.E’nin verdiği ifadede satın alınan 14 gram kokainin 2 gram 600 miligramlık kısmını zanlı S.D.’nin bilgisi dâhilinde zanlı K.U.’ya verdiğini itiraf ettiğini açıkladı. Bu bilgi üzerine zanlı K.U.’nun da yakalandığını ve zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk kararı alındığını belirten Duman, bu süre içerisinde 3 kişiden ifade aldıklarını söyledi.

“Yazışmalar ve fotoğraf paylaşımı tespit edildi”

banner37
Polis Çavuşu Duman, yapılan soruşturmada zanlı S.D. ile zanlı B.E’nin WhatsApp’tan uyuşturucu alış verişi ile ilgili birçok yazışmaları olduğunu, ayrıca zanlı B.E.’nin zanlı S.D.’ye hassas terazi üzerinde kokain bulunan bir fotoğraf gönderdiğini tespit ettiklerini açıkladı.

Duman, olayla ilgili ilk etapta tutuklanan M.E. isimli kadının hakkında delil bulunamadığı için serbest bırakıldığını söyledi.

“B.E ve S.D. ile ilgili soruşturma sürüyor”

Zanlılar B.E ve S.D. hakkındaki soruşturmanın sürdüğünü, mesele ile bağlantılı 2 kişinin arandığını ve alınacak ifadeler olduğunu kaydeden Duman, iki zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Duman, zanlı K.U.nın ise zanlı B.E’den 2 gram 600 miligram kokain aldığını tespit ettiklerini, iki zanlı arasında WhatsApp yazışmaları olduğunu ifade etti.

Polis, zanlı K.U.’nun ifade vermediğini, aleyhine getirilen kokain türü uyuşturucu madde alma ve tasarrufu suçlarını kabul etmediğini belirtti. Zanlı K.U.’nun bu aşamada tahkikata etki etmensinin mümkün olmadığını kaydeden Duman, ilerde yargılanmak üzere teminata bağlanmasını talep etti.

Sunulan şahadeti dikkate alan Yargıç Mesut Mesutoğlu, B.E ve S.D.’nin 3 gün daha tutuklu kalmasına, zanlı K.U.’nun ise, davaları görüşülünceye kadar, yurt dışına çıkışının yasaklanıp haftada 3 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut yapmasına karar verdi.

Mesutoğlu ayrıca, zanlı aleyhine KKTC vatandaşı bir kişinin imza edeceği 50 bin TL’lik kefalet senedi karşılığında, serbest bırakılmasına emir verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 07:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1