banner2
banner34

Polisten ‘FETÖ’ operasyonu

Yıldırım köyündeki bir evde arama yapan polis, FETÖ-PDY Lideri Fetullah Gülen’e ait çok sayıda kitap ve VCD buldu, biri polis memuru, biri imam, ikisi kadın dört kişiyi tutukladı

Polisten ‘FETÖ’ operasyonu
banner45

 

Polis, Yıldırım köyündeki bir evde çok sayıda FETÖ-PDY lideri Fetullah Gülen’e ait kitap ve örgütün propagandasını yapan VCD ele geçirdi.

Aralarında biri polis memuru, biri imam iki de kadının bulunduğu dört kişi, Fetullah Gülen Terör Örgütü – Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) üyesi olmak suçlamasıyla tutuklandı.

Polisin önceki gün Yıldırım köyünde başlayan operasyon serisi Geçitkale, Lefkoşa ve Ercan Havaalanı’nda devam etti.

Polis meseleyle ilgili yayınların bulunduğu evde kiracı olan Emine Göbekçi’yi, evin sahibi olan ve Geçitkale Polis Karakolu’nda görev yapan Abdullah Köse’yi, Abdullah Köse’nin eşi Fadime Köse’yi ve evin bir önceki kiracısı Yıldırım köyünün imamı Tarkan Bay’ı mahkemeye çıkartarak aleyhlerine 1’er gün tutukluluk emri temin etti.

Öte yandan Yıldırım köyünün imamı olup “Fetullah Cemiyetiyle bağlantım yok. Ben Nur Cemiyetindenim”

diyen Tarkan Bay’ın Lefkoşa’daki evinde ise, FÖTÖ-PDY örgütü propagandası yapan ve Türkiye’de yasak olan

Sızıntı Dergisi’nin yayınladığı Tıbbi Gerçekler isimli kitabı, yine aynı nitelikte üzerinde Muhammet Fetullah Gülen’in resmi olan Aydınların Dünyası’nda Fetullah Gülen Barışa Uzanan El isimli kitabı, yırtık bir karton içerisinde Nur Nesli isimli kitabı ve evrakları, Amerika’da yayımlanan 4 adet Nur’s Life isimli dergiyi de bularak zapt etti.

Polis ayrıca yaptığı aramada bulduğu diz üstü bilgisayarları, flaş bellekleri ve telefonlara da incelemek üzere el koydu.

“Daha çok iş var”

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, meselenin tahkikat subayı olan Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran’ı yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis subayı Ömür Dalkıran, zanlıların, yasa dışı terör örgütüyle ilgili propaganda nitelikli yayın bulundurma suçundan methaldar olduklarını söyledi ve meseleyle ilgili tespitlerini tek tek sıraladı.

Ömür Dalkıran, 9 Ağustos 2017’de, bir polis ekibi tarafından, zanlı Emine Göbekçi’nin ikametgahında, 17.05

ile 23.35 saatleri arasında arama yapıldığını belirterek, yapılan aramada, Türkiye’deki 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimi sonrası, KKTC’de 22 Temmuz 2016’da emirname ile yürürlüğe giren ve bu karar ile

yasa dışı terör örgütleri listesine 18’inci sıradan giren FETÖ-PDY, yani FETÖ Paralel Devlet Yapılanması terör örgütü üyesi Muhammet Fethullah Gülen’e ait, yazarlığını Gülen’in yaptığı 40 adet kitabı, propaganda nitelikli olduğu düşünülen 34 adet VCD’yi ve 22 adet kitabın bulunarak emare alındığını anlattı.

banner37
Zanlı Emine Göbekçi’yi polis müdürlüğüne celp ederek sorguya aldığını kaydeden tanık subay, Göbekçi’nin gönüllü ifade vererek, emare kitapların, bir karton içerisinde, ülkemizdeki yasa dışı terör örgütü ilanından sonra,  2017 Şubat ayı içerisinde, polis memuru Abdullah Köse tarafından getirilip, anahtarının Abdullah Köse ve

Abdullah Köse’nin eşi olan Fadime Köse’nin tasarrufunda bulunan ambara kilitlediğini beyan ettiğini dile getirdi.

Tanık subay ayrıca, Emine Göbekçi’nin konu evi, daha önceden evde kalmakta olan Tarkan Bay aracılığıyla Abdullah Köse ve eşinden kiraladığını ve bu kişilerin, konu ambarın kapısına dışarıdan kilit koyarak kilitlediklerini, anahtarını da tasarruflarına aldıklarını beyan ettiğini dile getirdi.

Zanlı Abdullah Köse’nin Yıldırım köyündeki Konak Sokak’taki evinde tespit edip, kanuni ihtarda bulunduğunu söyleyen tanık subay, Abdullah Köse’nin ihtara cevaben kitapların kendisine ait olduğunu ancak kitapları Emine Göbekçi’nin evine koymadığını beyan ettiğini aktardı ve Abdullah Köse’yi ve eşini derdest emri gereği tutukladığını söyledi.

“Evinde ve çalıştığı karakolda arama yapıldı”

Ömür Dalkıran, Abdullah Köse’nin evinde görev yaptığı birimde mahkeme emri gereği arama yaptıklarını belirterek, 09.45 ile 10.30 saatleri arasında yapılan arama sonucu, içerisinde evrakların bulunduğu 2 çanta, 1’inin

ekranı kırık 2 adet diz üstü bilgisayar, içerisinde el yazı notları olan ajanda, 2 flaş bellek ve Fadime Köse’ye ait cep telefonunu bularak emare zapt ettiğini kaydetti.

“İmam, kaçıyordu”

Tanık subay, şahadetinin devamında, kitap ve VCD’lerin bulunduğu evde zanlı Emine Göbekçi’den önce kalan ve Yıldırım köyünün imamı olan Tarkan Bay’ın, konu ambarı, içerisindeki eşyalarla birlikte tasarrufunda bulundurduğunu tespit ettiğini belirterek Tarkan Bay’ı, mahkemeye çıkartmadan hemen önce, Ercan Devlet Havalimanı’ndan çıkış yapmak üzereyken tespit edip tutukladığını ifade etti.

Ömür Dalkıran, Tarkan Bay’a yaptığı itham doğrultusunda, Tarkan Bay’ın “Benim Fetullah Cemiyetiyle bağlantım yok. Ben Nur Cemiyetindenim. Abdullah Köse’yi de camiye gidip gelirken tanıdım. Evde bulunan kitap ve VCD’lerle ilgili bilgim yok” yanıtını verdiğini anlattı.

Tarkan Bay’ın Lefkoşa’daki evinde arama yaptığını kaydeden tanık subay, konu evde, FETÖ-PDY örgütü propagandası yapan ve Türkiye’de yasak olan Sızıntı Dergisi’nin yayınladığı Tıbbi Gerçekler isimli kitap, yine

aynı nitelikte üzerinde Muhammet Fetullah Gülen’in resmi olan Aydınların Dünyası’nda Fetullah Gülen Barışa Uzanan El isimli kitap, yırtık bir karton içerisinde Nur Nesli isimli kitap ve evrakları, Amerika’da yayımlanan 4 adet Nur’s Life isimli, dergi, 1 adet diz üstü bilgisayar ve 1 adet flaş belleki emare aldığını kaydetti.

Dalkıran, aldığı tüm emareleri ve zanlıların telefonlarını incelenmesi için Polis Genel Müdürlüğü Adli Polis Amirliği’ne teslim ettiğini beyan ettikten sonra, meseleyle ilgisi ve bilgisi olan şahısları tespit edip, ifade alabilmek ve çok yönlü yürüttüğü tahkikatını salimen yürütebilmek için mahkemeden zanlılar aleyhine 3 günlük süre talep etti.

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Serhan Bundak, tutukluluk süresini, 1 günle sınırladı.

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlıların tutukluluklarının elzem olduğunu belirtti ve zanlıların 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Sedef BOŞNAK

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 06:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1