banner2
banner34

Prof. Dr. Şafaklı: KKTC Türkiye’nin arkasına yapışmış maşrapa gibi tıngır mıngır sallanıyor

Prof. Dr. Şafaklı: KKTC Türkiye’nin arkasına yapışmış maşrapa gibi tıngır mıngır sallanıyor
banner45
banner46

Prof. Dr.Okan Veli Şafaklı, KKTC’nin mevcut yapısı ve yönetim şekliyle vatandaşın derdine deva olabilecek “Sosyal Devlet” anlayışının çok uzağında olduğuna dikkat çekerek, “Bunlar ancak Türkiye’nin arkasına yapışmış maşrapa gibi tıngır mıngır sallanarak yol alabileceklerini sanıyorlar, böyle bir dünya yok , siz toplamanız vergiyi toplamazsanız, batık bankalarda buharlaşan paraları tahsil edemezseniz Türkiye size ne kadar para gönderirse göndersin yine bir şey yapamazsınız” dedi.

banner37
Prof. Dr.Okan Veli Şafaklı, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında ekonomik gündemi değerlendirdi. Şafaklı, pandemi nedeniyle özel sektörün büyük bir kısmının açlıkla mücadele eder noktaya gelmesine karşın, ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin vatandaşın derdine deva olamadığını kaydetti.

Prof. Dr. Okan Veli Şafaklı, “Türkiye’yle 4 maddelik protokol imzaladılar bu protokolün hangi maddesi zorda olan sektörleri veya vatandaşı kurtarmaya yarayacak. Vatandaşa Bin 500 TL katkı yapacaklarını söylediler bu paralar nerde. Devlet böyle yönetilmez. Siz aayrıcalıklı bazı kesimlere imtiyaz sağlayıp vergi toplamaz, baatık bankalarda buharlaşan 150 Milyo TL’yi tahsil etmenin yoluna giderseniz ve kamu çalışanlarına faturayı kesmeye çalışırsanız bunun adı Faşizimdir” şeklinde konuştu.

Şafaklı, “Türkiye ile imzalanan protokol sanki ayda yapılmış gibi, bu ülkenin gerçekleriyle uzaktan yakından alakası yok, yıllardır aynı koltukları işgal eden 3 müsteşarın aklıyla bu işleri yapıyorlar, burada anlam veremediğim Türkiye bunlara nasıl inanıyor ve imza atıyor. Protokolün derdi ekonomik akıldan öte sendikal hakların budanması ve kamuya ayar çekmeye yöneliktir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1