banner2
banner34

Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı’dan dünya mimarlık günü mesajı

Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı’dan dünya mimarlık günü mesajı
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı, 4 Ekim Dünya Mimarlık Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Dağlı, söz konusu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünya Mimarlık Günü, 1985 yılından bu yana her sene Ekim ayının ilk Pazartesi günü, Birleşmiş Milletler Dünya Konut Günü’ne paralel olarak kutlanıyor. Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından bu seneki tema ‘Sağlıklı bir dünya için temiz çevre’ olarak belirlendi. UIA, bu temayla üç temel alana odaklanmıştır. ‘Barınma, kamusal alanlar ve bunların iklim değişikliğiyle ilişkisi.’

banner37
Üniversitemizde uzun süreden sonra öğrencilerimiz ile yüz yüze bulaşacağımız ilk açılış gününe denk gelen bu günün, bizim açımızdan anlamı ve önemi daha fazladır. Tüm eğitimimizi sağlıklı bir dünya için temiz çevre yaratma temasına bağlı olarak gerçekleştirmekteyiz. Geleceğin mimarları da bu misyona sahip olarak mezun oluyorlar. Ayrıca Mimarlık Fakültesi olarak yaşadığımız coğrafyada fiziksel çevrenin yarattığı sağlıksız ve kirli çevreyi düzeltebilmek için sürekli somut öneriler geliştirmekteyiz.

Umarım toplum olarak çözümlerin tükendiği sağlıksız bir çevre üzerinde yaşamak zorunda kalmadan uzmanlar aracılığı ile bilimsel yaklaşımlarla sorunları çözebiliriz. Bu anlamda yeni akademik dönemin hepimize sağlıklı günler getirmesini diler; daha iyi bir dünya tasarlayan ve /veya tasarlayacak olan tüm mimarların ve mimar adayı öğrencilerimizin Mimarlık Günü’nü kutlarım.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1