banner2
banner34

Prostat Kanserine Karşı Yürüyoruz sloganıyla Meclis’te etkinlik düzenlendi

Prostat Kanserine Karşı Yürüyoruz sloganıyla Meclis’te etkinlik düzenlendi
banner45

Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD), 1-31 Mart Prostat Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla “Prostat Kanserine Karşı Yürüyoruz” sloganıyla Meclis’te farkındalık etkinliği düzenledi.

Etkinlik çerçevesinde bazı milletvekilleri ve Meclis personeli yürüyüş bandında bir dakikalık farkındalık yürüyüşü yaptı. 
Bando eşliğinde şarkıların çalındığı etkinlikte, prostat kanseri tahlillerinin yapılması için milletvekilleri ve Meclis çalışanlarından kan örnekleri alındı.

banner37
Etkinlikte basına açıklama yapan, Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, kanser hastalığının her geçen gün erken tanının zenginleşmesine rağmen en büyük problem olarak durduğunu kaydetti.
Ülkede nüfusa oranla kanser hastalığının yüksek oranda seyrettiğini dile getiren Sucuoğlu, sadece prostat değil diğer kanser türlerinin de arttığına dikkat çekerek, prostat kanserinin sadece erkeklerde ortaya çıktığını ve erken tanı konulduğunda da sürecin kontrol altına alınabileceğini belirtti.

Prostat kanseri tedavisinin, hastalık erken tespit edildiği andan itibaren yüz güldürücü sonuçlar verildiğini dile getiren Sucuoğlu, bugün bu vesileyle tüm kanser teşhislerinde erken teşhisin önemine vurgu yapmak istediğini söyledi.

Vatandaşların, özellikle yaşı 50 ve üzerinde olan erkeklerin prostatı küçümsememelerini tavsiye eden Başbakan Sucuoğlu, etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1