banner2
banner34

Putin küresel ekonomik krizden çıkış yolu önerdi

Putin küresel ekonomik krizden çıkış yolu önerdi
banner45

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14. BRICS Zirvesi'nde video bağlantısı aracılığıyla yaptığı konuşmada, Batı'nın kendi hataları için tüm dünyayı suçlamaya yönelik bencil girişimlerinin küresel ekonomik krize yol açtığını söyledi.

Putin , "Bazı devletlerin düşüncesiz ve bencil eylemleri nedeniyle küresel ekonomiyi etkisi altına alan bu kriz durumundan ancak dürüst ve karşılıklı yarar sağlayan iş birliği temelinde bir çıkış yolu bulmak mümkün" dedi.

banner37
Rus lider, gerçekten çok kutuplu bir hükümetler arası ilişkiler sisteminin şekillendirilmesi için, birleştirici bir politika geliştirmek için, daha önce hiç olmadığı kadar BRICS ülkelerinin liderliğine ihtiyaç duyulduğunu ve bunun evrensel olarak kabul edilmiş normlara dayanması gerektiğini vurguladı.

Putin'e göre, BRICS ülkeleri (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) gerçekten muazzam bir siyasi, ekonomik, bilimsel, teknolojik ve insani potansiyele sahip.

Küresel arenadaki etkilerinin her yıl arttığına dikkat çekti.

Putin , “Rusya, tüm [BRICS] ortaklarıyla yakın çok yönlü etkileşim geliştirmeye ve uluslararası ilişkilerdeki rolünün geliştirilmesine katkıda bulunmaya devam etmeye hazır” dedi .

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1