banner2
banner34

Rahvancıoğlu: Cenevre, Fantastik bir bilim kurgu ürünüdür

Rahvancıoğlu: Cenevre, Fantastik bir bilim kurgu ürünüdür
banner45
banner46

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Münir Rahvancıoğlu, Cenevre’de gerçekleşen 5+BM toplantısında Cumhurbaşkanı Tatar tarafından ortaya konulan 6 maddelik önerileri “Fantastik bir bilim Kurgu” olarak niteleyerek, gerçekleşmesi asla mümkün olmayan bu öneriler Türkiye'nin son yıllarda Kıbrıs sorunundaki değişikliğin bir ürünü olduğunu ifade etti.

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Münir Rahvancıoğlu, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Rahvancıoğlu, Türkiye’yi bugün yönetenlerin siyasetinin sürekli düşman yaratarak ona karşı ülkeyi savunurmuş gibi kamuoyu yaratmaya yönelik olduğuna dikkat çekerek, Cenevre’de de yapılanların bunun bir uzantısı olduğunu ifade etti. Rahvancıoğlu, “Bizdekiler ise Türkiye’deki iktidara yaranarak nasıl bir koltuk kaparım veya mevcudu korurum mantığıyla hareket ediyorlar” dedi.

banner37
Rahvancıoğlu, “Madem bölgede lider olduğunu iddia eden bir AKP yönetimi önce Türkiye olarak kendisi bizi neden tanımıyor, hatta ilişkide olduğu islam ülkeleri veya Türki devletlere bu yönde çağrı yapmıyor, neden bir Galatasaray buraya gelip Çetinkaya ile maç yapmıyor” diye sordu.

Bu koşullar altında KKTC’nin tanınması diye bir şeyin mümkün olmadığını ancak ilhakının gerçekleşebileceğini dile getiren Rahvancıoğlu, Kıbrıslı Türklerin esas dikkat etmesi gereken tehlikenin bu olduğunu ifade etti.

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Tatar’ın “Biz Osmanlı torunuyuz” sözlerini de değerlendiren Rahvancıoğlu, Osmanlı’nın bir aile olduğunu Tatar’ın ise bu ailenin içinde yer almasının mümkün olmadığını söyledi. Münir Rahvancıoğlu, “Tatar, son 10 yıldır Türkiye’deki AKP iktidarının yeni Osmanlıcık söylemlerine kendini adepte etmek için bu ifadeleri kullanıyor” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1