banner2
banner34

Ramazan pidesi geçen yılla aynı: 3 TL

Ramazan ayı yarın akşam itibari ile başlıyor. Oruç tutacak olan Müslümanlar Salı’yı Çarşambaya bağlayan gece ilk sahurlarını yapacak ve 16 Mayıs’ta akşam ezanıyla birlikte oruçlarını açacak.

 Ramazan pidesi geçen yılla aynı: 3 TL
banner45

2018 yılı Ramazan ayı bu sene Mayıs ayı ortalarında başlayarak Haziran ayı ortalarında da sona erecek. Ramazan ayında oruç tutmak isteyenler, bu sene 16 Mayıs Çarşamba günü ilk oruçlarına niyet edecek ve 14 Haziran Perşembe günü de Arefe günü oruçlarını tutacaklar. O günü takip eden 15-16-17 Haziran günleri de Ramazan Bayramı olacak. Ramazan ayının vazgeçilmezi Ramazan pidesi 450 gramı ise ortalama 3 TL’den satılacak.

“RAMAZAN PİDESİ 3 TL”

Kıbrıs Postası’nın ulaştığı Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı, KKTC’de Türkiye’deki olduğu gibi Ramazan pidesi taban fiyatı belirlenmediğini kaydederek, bu yıl Ramazan pidesi fiyatının 3 TL civarında olacağını belirtti.

“PİDEDE TABAN FİYAT YOK”

3 TL’den satılması öngörülen Ramazan pidesinin ortalama 450 gram ağırlığında olduğunu belirten Çıralı, “Her fırın kendi belirlediği kriterlerde ürettiği pideyi satabilir. Bazıları daha düşük veya yüksek gramaj ve fiyat belirleyebilir. Bu konuda herhangi bir taban fiyat belirlenmedi. Ancak genel olarak 450 gram 3 TL’den satılacak” şeklinde konuştu.

“FIRINCILARIN GİRDİ MALİYETLERİ ARTTI, FAKAT HALKI MAĞDUR ETMEK İSTEMİYORUZ”

Fırıncıların girdi maliyetlerinin 1 yıllık süre zarfında değişikliğe uğradı ancak fırıncılar olarak halkı mağdur etmemek amacıyla temel tüketim gıda olan ekmek ve pide fiyatlarında artış yapmak istemediklerini belirten Çıralı, her fırının kendi fiyat aralıklarını ve çeşitliliğini belirlediğini söyleyerek, “Geçen yıl 2,5 TL ile 3 TL arasında satılıyordu. Bu yıl yine 3 TL civarında olacak. Fazla bir artış olmayacak. Fırıncıların girdi maliyetleri 1 yıllık süre zarfında değişikliğe uğradı ancak fırıncılar olarak halkı mağdur etmek istemiyoruz. Bu nedenle temel tüketim gıdası olan ekmek ve pide fiyatlarında halkın alım gücünü düşünerek fiyatları artırmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

RAMAZAN PİDESİ TÜRKİYE’DE İSE 2 TL İLE 4 TL ARASI

Türkiye’de ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 275 gramlık ramazan pidesinin fiyatı 2 lira, 500 gramlık yumurtalı susamlı pidenin fiyatı da 4 lira olarak belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1