banner2
banner34

Reynar’dan “17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü” mesajı

Reynar’dan “17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü” mesajı
banner45
banner46

Toplumcu Demokrasi Partisi'nin (TDP) ara seçimdeki milletvekili adayı olarak açıkladığı Tacan Reynar, Anayasa’da herkesin insan onuruna yaraşır bir düzende yaşama hakkının korunduğuna dikkat çekerek, nefret söyleminin Anayasal bir suç olduğunu hatırlattı ve herkesi “17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü”nde birlikte tüm renkleri savunmaya davet etti.

“17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü” dolayısıyla “Unutmayalım, Nefret Söylemi Suçtur” başlıklı bir mesaj yayınlanan Reynar, Anayasa’da, eşit yurttaşlık temelinde herkesin insan onuruna yaraşır bir düzende yaşama hakkı olduğunun altını çizdi.

Dünyanın çağdaş ülkelerinde hukuku öncü kabul eden en temel kuralın “önce özgürlük” olduğunu belirten Reynar, ancak bugün hâlen birçok ülkede LGBTQ+ bireylere karşı nefret söylemlerinin devam ettiğini kaydetti.

Reynar, “Unutmayalım; Kıbrıs’ın kuzeyinde son yıllarda yapılan değişiklikle Fasıl 154 Ceza Yasası’na her türlü ayrımcılık içeren nefret beyanı ‘suç’ kapsamına alınmıştır” hatırlatmasını yaptı.

banner37
-“Yeni çağdaş siyaset ve sosyal adalet”

Reynar, bugün dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Kıbrıs’ın kuzeyinde de hâlen LGBTQ+ birey olmanın başlı başına varoluşsal bir mücadele alanı olduğunu ve dayanışmanın her ne pahasına olursa olsun vazgeçilmez bir gereklilik haline geldiğini kaydetti.

“Yeni çağdaş siyaset ve sosyal adalet” vurgusu yapan Reynar, “Sosyal demokrasi, hak, hukuk derken bu söylemi sadece içi boş kalıplara sığdırmak yerine, Kıbrıslı Türklerin hak ettiği gibi çağdaş değerlerle bütünleştirmek, görevimizdir” ifadelerini kullandı.

-“Herkesi, yeryüzü aşk yüzü oluncaya dek; birlikte tüm renkleri savunmaya davet ediyorum”

İnsan hakları, insanlık onuru, eşitlik derken de bu kavramları parti programlarına yazmanın ötesinde sahada mücadele eden insanlarla hak savunuculuğu için omuz omuza vermenin görevleri olduğunun altını çizen Reynar, tüm siyasetçileri herkesin yaşama hakkını yüksek sesle savunmaya davet etti ve 17 Mayıs Onur Yürüyüşü'ne katılma çağrısı yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1