banner2
banner34

RMMO'daki kadın subayların insan haklarının çiğnenmesi

RMMO'daki kadın subayların insan haklarının çiğnenmesi
banner45

Rum Milli Muhafız Ordusu’ndaki kadın subayların, insan haklarının çiğnendiğinden söz edildiği belirtildi.

Alithia gazetesi, Rum Meclisi İnsan Hakları Komitesi’nin dün gerçekleştirdiği toplantıda,  işyerinde cinsiyete dayalı eşit olmayan muamele ve ayrımcılık konusunu ele aldığını yazdı.

Toplantıda, kadınların, devlet yapısına yönelik katılım oranı, hiyerarşi düzeyleri konusunun yanı sıra RMMO’daki kadın subaylara yönelik eşit olmayan muamele ve ayrımcılık konusunun ele alındığını yazan gazete, RMMO’da gönüllü olarak 1993, 1995 ve 1997 yıllarında istihdam edilen 471 kadının söz konusu olduğunu, bunların ayrıca düşük baremlerde çalıştırıldıkları için tazminat talebinde de bulunduğunu belirtti.

Habere göre kadın subaylar, kariyerlerinde terfi almadıklarını, ekonomik açıdan gelişim gösteremediklerini buna bağlı olarak da emeklilik maaşlarının, erkek mevkidaşlarına göre daha az olacağı yönünde açıklamada bulundular.

Kadın subayların avukatı Yorgos Karapatakis, Rum Savunma Bakanlığını, sorumluluğu kadın subaylara atmakla suçlarken kadınların mücadelesinin sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

İnsan Hakları Komitesi Başkanı İrini Haralambidu ise komite üyelerinin, haksızlığı gidermeye yönelik Ombudsmanın tavsiyelerine uymak için yöntemler bulup bulmayacağını anlamak amacıyla Savunma Bakanı ile görüşme talebinde bulunduğunu belirtti.

DİSİ Milletvekili Rita Superman ise, 1990’lı yıllardan cinsiyet ayırımcılığının bulunduğunu belirterek, bunların düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1