banner2
banner34

Rogers: Azınlık hükümetinin bakanları ayrı birer cumhuriyet gibi hareket ediyor

Rogers: Azınlık hükümetinin bakanları ayrı birer cumhuriyet gibi hareket ediyor
banner45

Halkın Partisi Milletvekili Jale Refik Rogers, ülke olarak pandemide 1 yılın geride kaldığını belirterek, “Bu süreçte sağlık altyapısı ve tedavi ve teşhislerde 1 yıl öncesine kadar çok daha iyi bir noktadayız ancak ekonomik olarak özellikle dar gelirli ve özel sektör çalışanları çok büyük sıkıntılar içinde. Azınlık hükümetine baktığımızda ise günübirlik kararlarla süreci yönetmeye çalışıyorlar bu da mümkün değil, mecliste bile nisap sorunu yaşıyorlar, komitelerin ise ne zaman sağlıklı bir şekilde çalışacağı belli değil” dedi.

Halkın Partisi Milletvekili Jale Refik Rogers, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Rogers, pandemide 1 yılın geride kaldığına işaret ederek, düne göre bugün mücadele konusunda daha bilinçli ve donanımlı olunduğunu kaydetti. Jale Refik Rogers, ekonomideki gelişmelerle ilgili ise aynı iyimserliği gösteremeyeceğini belirterek, hükümetin plan ve programdan yoksun tavırları nedeniyle vatandaşın ekonomikman büyük sıkıntılar içinde olduğunu ifade etti. Rogers, aradan uzunca bir süre geçmesine karşın gelirini kaybeden özel sektör ve çalışanlarına hala söz verilen kaynakların aktarılmadığını söyledi.

Salgının bir an önce kontrol altına alınıp ülkedeki ekonomik çarkların yeniden dönmeye başlaması için hükümetin üzerine düşen görevler olduğunu anlatan Rogers, “Hal böyleyken hükümette yer alan bakanların her birinin ayrı ayrı cumhuriyetmiş gibi davrandıklarını gözlemliyoruz, böylesi bir dönemde halkı düşünmesi gerekenler sadece kendi koltuklarında kalma için bir birileriyle kavga ederek süreci yönetmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

banner37
Yerel vakaların arttığı bu dönem rastgele test sayısının artırılmasının önemine dikkat çeken Rogers, denetim ve taramaların artırılmadığı süre bulaş oranlarının yükseleceği uyarısında bulundu. Hükümetin gündeminde yer alan “Ev Karantinası” konusunda da değerlendirmelerde bulunan Rogers, ev karantinasında kullanılacak elektronik bileklikler konusunda ilgili firma yetkililerinin mecliste bir sunum yaptığını ancak olayın Sağlık Bakanlığı tarafının hala belirsizliğini koruduğunu kaydetti.

Bu süreçte aşılanmanın çok önemli olduğuna da değinen Jale Refik Rogers, bazı çevrelerin aşı karşıtı spekülasyonlarına aldırmadan vatandaşların ulaşabildikleri aşıyı yaptırmalarını önerdi. Jale Refik Rogers, “Aşı bulaşı önlemez veya yok etmez ancak hastalığı daha hafif seyirde atlatmamızı sağlar, bu da sağlık sistemimizin rahatlaması ve üzerimizdeki riskin kalkası anlamına gelir” dedi.

Açıklamalarında, azınlık hükümetinin kuruluşunda yer alan 3 eski milletvekillerinin hala kendileriyle uğraşmalarına bir anlam veremediğini de belirten Rogers,  “HP bugün tüm organlarıyla dinamik ve bir bütün olarak yoluna devam ediyor” dedi.

HP Milletvekili Jale Refik Rogers, programın sonunda Kıbrıs sorununa yönelik gerçekleşecek 5+BM Cenevre toplantısını da değerlendirdi. Rogers, Cenevre’den somut bir şey beklemediklerini ifade ederek, “Biz parti olarak Kıbrıs uzlaşmazlığının giderilmesi noktasında 3’ncü bir yol önerdik, madem ki taraflar bu kadar yıldır ortak bir noktada buluşamıyor bir geçiş süreci ve karşılıklı iş birliğini artırmaya yönelik bu formül denenebilir, zaman içinde eğer uzlaşı sağlanırsa o zaman Federasyon çatısı altında bir birleşmeye gidilebilir” şeklinde konuştu.

Rogers, Cumhurbaşkanı Tatar’ın yarın HP Genel Başkanı Kudret Özersay’la bir araya geleceğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1