banner2
banner34

Rum Cezaevi'nde ölü bulunan Kıbrıslı Türk mahkûmun ismi açıklandı

Rum Cezaevi'nde ölü bulunan Kıbrıslı Türk mahkûmun ismi açıklandı
banner45

Rum Merkezi Cezaevi'nde ölü bulunan 41 yaşındaki Kıbrıslı Türk mahkûmun ismi belli oldu.

Güney Kıbrıs'ta faaliyet gösteren “Alphanews.live” haber sitesine göre, ölü bulunan Kıbrıslı Türk  mahkûmun isminin Tansu Çıdan olduğu açıklandı.

Tansu Çıdan'ın, Kürt kökenli bir mahkum tarafından kesici bir cisimle saldırıya uğradığı ifade edilirken  soruşturma memurlarının cezaevinden topladıkları ifadelere göre, dün Kıbrıslı Türk mahkum ile Kürt kökenli şahıs arasında, arka planında uyuşturucu meseleleriyle ilgili anlaşmazlıkların olduğu şiddetli bir kavga yaşandığı açıklandı.

banner37
Kıbrıslı Türk Çıdan'ın son üç gündür sürekli saldırıya uğradığı ve dövüldüğünden de söz edilen haberde, Kıbrıslı Türk mahkûmun, tasarrufunda büyük miktarda metamfitamin bulundurmaktan ötürü, mahkeme kararıyla sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldığını anımsattı.

Kıbrıslı Türk’ün mahkûm arkadaşları tarafından hücresinde baygın bir halde bulunduğu, ambulans gelene kadar hemşirelerin ilk müdahalelerde bulunduğu, ancak mahkûmun hayata döndürülemediği belirtildi.

Sağlık görevlisinin Kıbrıslı Türk mahkumun hayatını kaybettiğini onayladığını ve ailesinin durumdan haberdar edildiğini yazan “Alphanews.live” haber sitesi, Kıbrıslı Türk’ün ölüm koşullarının netleştirilmesi için otopsi yapılması amacıyla cezaevine adli tabip çağrıldığını, öte yandan Rum polisinin de konuyla ilgili araştırma başlattığı kaydedildi.

Konuyla ilgili haberlerde, Rum Polisinin Kıbrıslı Türk mahkûmun ölümüyle ilgili olarak, kasten adam öldürme araştırması yapmakta olduğu vurgulandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erdoğan  akkuş
Erdoğan akkuş - 1 yıl Önce

Kimliği veya etnik kökeni önemli değil insan olana böyle yapılmaz aynısı türk tarafında olsun ikinci dünya savaşıçıkar ab yerinden oynar

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1