banner2
banner34

Rusya'dan Su-35, Su-57 ve S-400 açıklaması! Türkiye mesajı

Rusya Devlet Savunma Sanayi Şirketi (ROSTEC) Başkanı Sergey Çemezov yaptığı son dakika açıklamasında, Rusya'nın dördüncü nesil Su-35 ve beşinci nesil Su-57 savaş uçaklarını Türkiye'ye göndermeye hazır olduğunu ifade etti. Rosoboronexport Başkanı Aleksandr Miheyev de, S-400 hava savunma sistemleri için Türkiye'yi ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Rusya'dan Su-35, Su-57 ve S-400 açıklaması! Türkiye mesajı
banner45
banner47

Rusya Devlet Savunma Sanayi Şirketi (ROSTEC) Başkanı Sergey Çemezov Dubai'de gerçekleşen havacılık fuarında yaptığı son dakika açıklamasında, "Türkiye'ye hem Su-57 ile hem de Su-35 ile ilgili önerilerimizi sunduk. Henüz düşünme aşamasındalar. Bu 2 uçağın satışı ve ortak üretimi konusunda hazırız" dedi.

ERDOĞAN BİZZAT İNCELEMİŞTİ

banner37
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos'ta Moskova'daki MAKS-2019 Uluslararası Havacılık Fuarı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Su-57 savaş uçağını incelemişti.

S-400 AÇIKLAMASI

Rusya Devlet Silah İhracat Şirketi (Rosoboronexport) Başkanı Aleksandr Miheyev ise şu aşamada Türk tarafı ile S-400 üretiminin Türkiye'de yerelleştirilmesi konusu üzerinde çalışıldığını belirtti. Miheyev, "İmzaladığımız sözleşme opsiyon garantisi ve Türk tarafı için ikinci bir kompleksi, ikinci partiyi satın alma imkanı sunmaya ilişkin sorumluluklarımızı içeriyor. Şimdilik yerelleştirme programı ve endüstriyel partnerlik konusu üzerinde görüşülüyor" dedi.

S-400'ün sevkiyatının tamamlandığını belirten Miheyev, "Sevkiyat yüzde 100 gerçekleşti. Yani sistemin tüm platformları ülkeye gönderildi, eğitimler devam ediyor, daha sonra da sistem göreve geçirilecek" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1