banner2
banner34

Rusya'ya Ukrayna'dan gözdağı: 400 bin gazi hazır 3. Dünya Savaşı olur

Rusya'ya Ukrayna'dan gözdağı: 400 bin gazi hazır 3. Dünya Savaşı olur
banner45

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim artarak devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna sınırına 70 bin civarında asker sevk etmesiyle beraber iki ülke arasındaki hat daha da kızıştı. Üstelik Rusya'nın Ukrayna sınırına sevk ettiği askerlerin sayısının 100 bin olduğunu söyleyen yetkililer oldu. Moskova ise bu iddiaları sürekli olarak reddederek, Ukrayna'ya saldırma planları olmadığını belirtti.

Ukrayna'nın ise Batılı ülkeler ve NATO görüşmeleri devam ediyor. Rusya'nın sert açıklamalarına rağmen Ukrayna ılımlı mesajlar vermeye devam ediyordu ki son açıklamayla beraber şaşırtıcı bir çıkış geldi. Ukrayna'nın Gazi İşleri Bakanı Yuliia Laputina Moskova'nın Ukrayna'ya yeni bir saldırı başlatması durumunda ülkesinin kendisini savunmaya hazır olduğunu söyledi.

Ukrayna'nın Gazi İşleri Bakanı Yuliia Laputina, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin 3. Dünya Savaşı'nın tetikleyecisi olacağını belirtti. Laputina, ''Hazırlıklarımızı yaparken Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlangıcını da hesaba katıyoruz'' dedi.

banner37
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda çatışmanın küresel bir boyuta ulaşacağını öne süren Laputina, "Jeopolitik olarak, 3. Dünya Savaşı olası bir senaryo gibi görünüyor. Kıtanın güvenliği nedeniyle Ukrayna meselesine dikkat etmeliyiz” dedi.

400 BİN GAZİ SAVAŞMAK İÇİN İSTEKLİ

Ukrayna güvenlik servisinde tümgeneral rütbesine yükselen Laputina, ülkenin 400.000 gazisinin çağrılırsa savaşmaya istekli olacağını söyledi.

Laputina, Ukrayna'nın Rusya tarafından yapılacak bir işgale direnip direnemeyeceğine inanıp inanmadığı konusunda gelen soruya ise şu cevabı verdi:

''Bir sonraki adımın başarılı olmayacağını biliyoruz çünkü çok büyük bir ulusal direniş deneyimine sahibiz.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1