banner2
banner34

“Sadaka değil, işimi geri istiyorum”

Gönyeli Belediyesi’nde 11 yıldır geçici statüde çalışan Savaş Gencer, gerekçesiz şekilde işten durdurulduğu iddiasıyla Gönyeli Belediyesi önünde eylem yapıyor

“Sadaka değil, işimi geri istiyorum”
banner45

Gönyeli Belediyesi’nde 11 yıldır geçici statüde çalışan Savaş Gencer, gerekçesiz şekilde işten durdurulduğunu iddia ederek Gönyeli Belediyesi önünde eylem yapmaya başladı. Gencer, işini geri alana kadar eylemine devam edeceğini belirtti.

Gönyeli Belediyesi önünde eylem yapan işçi Savaş Gencer, hiç beklemediği bir anda işten durdurulduğunu belirterek, bir suçunun olmadığını ve işinin geri verilmesi için eylemine devam edeceğini vurguladı.

Kendisiyle birlikte bir kişinin daha işten durdurulduğunu söyleyen Gencer, meclis üyelerinin, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’ye, bu insanların neden işten durdurulduğunu sorduklarını, Benli’nin ise “diğer işçilere gözdağı olsun diye durduruldu” yanıtını verdiğini iddia etti.

“Bu belediye için sağlığımı verdim”

Şantiyede çalışan diğer işçilerin de olayın farkında olduğunu söyleyen Gencer, işten çıkarılma korkusu nedeniyle diğer işçilerin konuşmadığını ileri sürdü.

banner37
Gencer, 2009 yılında sel olduğu zaman belediyede çalışırken vidanjörden düştüğünü vurgulayarak, belinde 6 platinin olduğunu söyledi ve bu yaşananları hak etmediğini belirtti.

Cumaya kadar eylemine belediye binası önünde devam edeciğini söyleyen Gencer, işini geri almaması durumunda eylemine meclis önünde devam edeceğini ifade etti.

“Hiçbir güvencemiz yok”

Belediyenin, kadrolu elemanların değil, geçici işçilerin sırtından döndüğünü iddia eden Gencer, geçici işçilerin hiçbir güvencesi olmadığını vurguladı ve bu durumda, iki çocuğuyla nasıl geçineceğini sordu.

Sabahlara kadar vidanjörlerde çalıştığını, birçok kez ölü insanları apartmanlardan, sırtında indirdiğini söyleyen Gencer, istediğinin sadaka değil işi olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili bilgi almak istediğimiz Gönyeli Belediyesi yetkililerine ise dün gün boyunca ulaşılamadı.

Kaynak: KIBRIS

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1