banner2
banner34

Şafaklı: İnsanların açlıkla boğuştuğu ortamda HP’yi dondurmak hangi ekonomik aklın ürünü

Şafaklı: İnsanların açlıkla boğuştuğu ortamda HP’yi dondurmak hangi ekonomik aklın ürünü
banner45

Prof. Dr. Okan Veli Şafaklı, hükümetin ekonomik akıldan uzak ve günübirlik yanlış kararlarla ülke yönetmeye çalıştığını ifade etti. Şafaklı, “Bu ortamda piyasaya sıcak para pompalanması gerekirken siz alım gücü zaten her geçen gün biraz daha eriyen insanların Hayat Pahalılığı ödeneğini dondurmaya çalışıyorsunuz, bu hangi ekonomik aklın ürünüdür bize de açıklasınlar” dedi.

Prof. Dr. Okan Veli Şafaklı, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında ekonomik gündemi değerlendirdi. Şafaklı, azınlık hükümetini oluşturan UBP ve YDP'nin parti içi koltuk kavgasından ülkenin içinde bulunduğu duruma bakamadığını ifade etti.

banner37
“Kurultay rezaletleriyle ülkeyi batağa sürüklüyorlar, her açıdan dibe vurduk ancak bunların koltuktan başka dertleri yok tutarsızlık ve mantıktan yoksun ne irade var ne devlet ciddiyeti” şeklinde konuştu.

Sendikaların sokakta haklı bir mücadele sürdürürken muhalefet paartilerinin ses çıkarmamasını da eleştiren Okan Veli Şafaklı, küreselleşen dünyada emek mücadelesinin her geçen gün biraz daha zorlaştığını kaydetti. Eşel-Mobil sisteminin çalışanın alım gücünü koruduğunu anlatan Şafaklı, bunu yok etmeye yönelik yaklaşımın çalışanın daha da fakirleşmesi anlamına geleceğini ve tüm kesimlerin buna karşı direnmesi gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanlığı müşteşarlarını “Vergi celladı” olarak nitelendiren Şafaklı, oysa bu ortamda vergi oranlarının düşürülüp alım gücünün artırılmasının esas olduğunu kaydetti. Hükümetin tahsil edilmeyen vergileri toplamadığını, servet vergisini gündeme getirmediğini, batık bankalardaki buharlaşan paraların peşine düşmediğini ve yüzde 30 civarında olan kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almadığını dile getiren Şafaklı, “Bunların tek derdi dar gelirlinin boğazını sıkmak” dedi.

Sistemin tıkandığına dikkat çeken Şafaklı, erken bir seçimin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. İçinde bulunulan durumun Türkiye’ye şükran ve minnet duygularıyla anlatılamayacağını dile getiren Şafaklı, “Derdimizi anlatacak doğru dürüş ve kişilikli bir siyasi yapıya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1