banner2
banner34

Sağlığına KKTC’de kavuşmak istiyor

Diyaliz hastası 66 yaşındaki Kıbrıslı Rum Georgios Kezou, Rum tarafındaki sağlık sisteminden yeteri kadar ilgi görmediği için, tedavisine KKTC’de devam etmek istiyor

Sağlığına KKTC’de kavuşmak istiyor
banner45

Güney Kıbrıs’ta liman işçiliğinden emekli olan, 3 çocuğu ve eşiyle birlikte Paralimni’de ikamet eden 66 yaşındaki diyaliz hastası Georgios Kezou, Güney Kıbrıs’ta devlet hastanesinde gerekli ilgiyi göremediğinden yakındı ve KKTC’de tedavi olmak istediğini söyledi.

 

Haftada 3 gün diyalize girmek istediğini belirten Georgios Kezou, KKTC Sağlık Bakanlığı’ndan yardım talep etti.

Kezou, konuyla ilgili Kıbrıslı Türk yakınının sayesinde KKTC Sağlık Bakanlığı ile temas kurmaya başladığını da dile getirdi.

Güneyde gerekli ilgiyi görmedim

Gazetemiz KIBRIS’a konuşan Georgios Kezou, bir süre önce böbreklerinden yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Rum tarafında devlet hastanelerine başvurduğunu söyledi.

Georgios Kezou, Rum tarafındaki devlet hastanelerine başvurduğunda kendisine haftanın 3 günü diyalize bağlanması gerektiğinin söylendiğini kaydetti.

banner37
Güney’de diyaliz için kendisine gerekli ilginin gösterilmediğinden yakınan Kezou, bu nedenle de çareyi KKTC’de aramaya karar verdiğini dile getirdi.

Georgios Kezou, Rum tarafından liman işçiliğinden emekli olduğunu, yatırımlarının tam olduğunu ancak sağlık açısından beklediği ilgiyi görememesinden dolayı çok üzgün olduğunu ifade etti.

Bu nedenle tedavi olmak ve haftada 3 gün diyaliz makinesine bağlanabilmek için KKTC’deki sağlıkla ilgili makamlardan yardım talep etti.

Georgios Kezou, Kıbrıslı Türk bir yakını ile birlikte, KKTC Sağlık Bakanlığı ile tedavisinde kendisine yardımda bulunması için temas kurmaya başladığını da sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanlığı sahip çıktı

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz KKTC Sağlık Bakanlığı Müdürü Ceyhun Ümiter, konunun sözlü olarak bilgilerine geldiğini söyledi.

Ceyhun Ümiter, kendilerinin de söz konusu hastadan hastalığını ve kullandığı ilaçları gösteren Epikriz adındaki belgesini talep ettiklerini kaydetti.

KKTC Sağlık Bakanlığı olarak din, dil ve ırk ayrımı yapmadan her kişiyi tedavi etme gerekliliğine göre hareket ettiklerini belirten Ümiter, söz konusu Kıbrıslı Rum’un da bu esaslar doğrultusunda uzman doktorların gözetiminde gerekli tedavisinin yapılacağını açıkladı

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2018, 07:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1