banner2
banner34

Sağlık Bakanlığı okullarda ağız ve diş taramalarına başlıyor

Sağlık Bakanlığı okullarda ağız ve diş taramalarına başlıyor
banner45

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi'nin, 20 Mart Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Günü etkinlikleri çerçevesinde 20-31 Mart tarihleri arasında Lefkoşa bölgesinde ağız ve diş sağlığı taramasına başlayacağını açıkladı.

Altuğra, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi olarak başlatılacak bu taramada, Dairenin mobil hizmet aracı ile okullara diş hekimleriyle birlikte gidilerek 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin muayenelerinin yapılacağını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, ağız ve diş sağlığının genel sağlığın çok önemli bir parçası olduğuna işaret eden Altuğra şunları kaydetti:

banner37
"Ağız ve Diş sağlığının korunması davranışı çocuklarımızın erken yaşlarda temelinin atılması gerekmektedir. Ağız ve diş sağlığı problemleri okul çağı çocuklarda sıklıkla görülen sağlık problemlerinden biridir. Özellikle diş çürüklerine okul çağı çocukların çoğunda sıklıkla rastlanmaktadır.

Ağız ve diş sağlığı problemi olan çocuklarda bu sorun, büyüme ve gelişme bozukluklarının yanı sıra şiddetli ağrı, yeme zorluğu, yetersiz beslenme, uyku bozukluğu ve ağızda kötü koku ile sonuçlanabilmekte, bu olumsuzluklar sonucu toplumdan dışlanma ve özgüven sarsılması gibi birçok sorun ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle ki çocuklarımızın ağız-diş sağlığını önleyici muayene ve kontrollerin yapılması oldukça önemlidir.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi olarak başlatacağımız bu taramayı dairemizin mobil hizmet aracı ile okullara diş hekimlerimizle birlikte giderek 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin muayenelerini yaparak düzenli diş fırçalama eğitimi ile tamamlayacağız. Başlatacağımız bu taramayı tüm okullarda yaygınlaştırmak hedefindeyiz.

Okul çağında ağız ve diş sağlığına gereken önemin verilmesi daha sağlıklı bir yaşam sürdürmeye olanak sağlamakta ve sağlıklı nesiller açısından halk sağlığında öncelik taşımaktadır. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi olarak çocuklarımız ve halk sağlığımız önemlidir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1