banner2
banner34

Sağlık Bakanlığı'ndan 4 Firma ile İlgili Yeni Açıklama

Dört firmanın yeniden yapılan analiz sonuçları temiz çıktı

Sağlık Bakanlığı'ndan 4 Firma ile İlgili Yeni Açıklama
banner45

banner37
 

 

Sağlık Bakanlığı, Asya Su, Kösedağ Su, Aysu ve Hediyem Su firmalarının 19 litrelik damacana sularına yeniden yapılan analiz sonuçlarını açıkladı. Sağlık Bakanlığı, dört firmanın yeniden yapılan analiz sonuçlarının temiz çıktığını duyurarak halk tarafından güvenle kullanılmasında sakınca olmadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

Dört firmanın yeniden yapılan analiz sonuçları temiz çıkmıştır

22 Nisan  2019 tarihinde ambalajlanmış Kaynak Suyu ve İçme Suyu Yasası uyarınca Nisan ayında su işletmelerinden alınan numunelerin analizi sonucunda Aysu, Hediyem Su, Kösedağ Su ve Asya Su tarafından işlenen 19L damacana sularında bromat limit üstü çıkmıştır.

24.04.2019 tarihinde yeniden kontrol için alınan ambalajlanmış sularda yapılan analiz sonuçları aşağıda verilmiştir. Mikrobiyolojik ve kimyasal olarak ilgili firmaların sonuçları temiz çıkmıştır.

24.04.2019 tarihinde alınan numunelerin analiz sonucu aşağıdaki gibidir:

Yukarıda sözü edilen dört firmadan alınan numuneler üzerinden yapılan analizlerin sonuçları uygun çıkmış olduğuna göre sözü edilen dört firmanın ürünlerinin halkımız tarafından güvenle kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bu süreçte uyum içerisinde Bakanlığımız ile işbirliği yapan söz konusu firmalara Sağlık Bakanlığı olarak teşekkür ederiz. Bakanlık olarak ada genelinde aylık kontrollerimi devam etmektedir.

 

 
 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2019, 06:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1