banner2
banner34

Sağlıklı bebeklere kürtaj yapmışlar!

Kürtaj skandalına adı karışan doktor ve hastane personelinin tutuklu yargılanmasına ilişkin dava süreci başlarken biri 34 haftalık

Sağlıklı bebeklere kürtaj yapmışlar!
banner45

Girne Ada Hospital’de Şubat ayında ortaya çıkan yasa dışı kürtaj olayı ile ilgili tutuklanan ve Nisan ayında yüksek teminat şartları ile serbest bırakılan Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Dr.Fahri Karagözlü, hemşire Taner Okburan, ebe Ayşegül İşbilir ve hastane çalışanları Aziz Dağgün, Cemaliye Ölmez ve Özken Özkent dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Savcılığın, sanıkların tutuklu yargılanması talebi ile istinaf mahkemesine yaptığı başvuruda yargı süreci başlarken istinaf duruşması savunma ve itirazların dinlenilmesi için 1 Haziran tarihine ertelendi. 

banner37
FETÜSLERDE KUSUR BULUNMADI 

Öte yandan sanıkların tutuklu yargılanması için Yüksek Mahkeme’ye başvuran savcılık bu arada dava dosyası üzerindeki incelemesini de sürdürüyor. Girne Çatalköy’de bulunan biri 34 haftalık 7 fetüs ile ilgili ön rapor eline ulaşan savcılık, elde edilen bulguları uzmanlar eşliğinde inceliyor. İncelemenin ardından cinayet olgusu tespit edilmesi halinde sanıklara yeni davalar okunacak ve savcılık sanıkların tutuklu yargılanmasını talep ederken elde edilen yeni verileri mahkemeye sunacak. Ayrıca KKTC’ye ulaşan ön raporda ceninlerde ilaç kalıntısına rastlanırken, bebeklerin hasta veya özürlü olduğuna dair şuana kadar bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi. 

 
Kaynak: Star
Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 06:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1