banner2
banner34

Şahali, 24 Ocak 2022 tarihli Sayıştay raporuna atıfta bulundu

Şahali, 24 Ocak 2022 tarihli Sayıştay raporuna atıfta bulundu
banner45

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul’unda söz alan Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Sayın Erkut Şahali, “Hükümet Makamlarındakilerin Müstehzi Halleri” konusunda yaptığı konuşmada, müstehzinin anlamının alaycı, alay edermiş gibi bakmak olduğunu söyledi.

Hükümet edenlerin tam da bunu yaptığını savunan Şahali, hükümet ve hükümete destek veren milletvekillerinin yüzlerinde de buna benzer alay edermiş gibi gülümsemelerin olduğunu, hükümetin yaptıkları hiçbir şeyi topluma izah edebilir bir durumu olmadığını iddia etti.

Kıb-Tek konusunda dün yaşanan tartışmalara da değinen Şahali, 24 Ocak 2022 tarihli Sayıştay raporuna atıfta bulundu.

banner37
Bu rapora konu olan 5 ihale konusunda Sayıştay’ın 62 ayrı ihlal tespit ettiğini ifade eden Şahali, hükümetin bu serüvenin ardından, ihale mevzuatının tamamen berhava edildiği yeni bir süreç başlattığını söyledi.

İhalesiz dönemde fiyatlardaki fahiş artışlara dikkat çeken Şahali, devleti devlet yapanın öncelikle mevzuat olduğunu ve çatısının Anayasa olduğunu, mevzuatın Anayasa’ya uygun olması gerektiğini ancak, devletin Anayasaya uymadığını ileri sürdü.

Devletin, devlet olma kabiliyetinin ortadan kaldırdığını ileri süren Şahali, resmi mali denetçi durumunda olan Sayıştay başkanlığının ortaya koyduğu rapora rağmen, bugün alınan 2 bin ton buğdayın ihalesiz biçimde ihraç edilmesi kararı olduğunu kaydetti ve bunu eleştirdi.

Buğdayın yaratacağı avantajdan kimin faydalanacağını soran Şahali, ihracat kararı ile yasanın hiçe sayıldığını ileri sürerek, kararı sorguladı.

Tahıl yetiştiricisinin canının yandığını, yağmurlar başlamasına rağmen ülkede yasal zorunluluk olan kimyevi gübre bulunmadığı için ekinini ekemediğini aktaran Şahali, dünyada tahıl darboğazı mevcutken bu konuda çalıma yapılmamasını eleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1