banner2
banner34

Şahali: Azınlık hükümeti tam bir paket servis hükümetidir

Şahali: Azınlık hükümeti tam bir paket servis hükümetidir
banner45

CTP Milletvekili Erkut Şahali, azınlık hükümetinin hiçbir konuda bir planı ve iradesi olmadığına dikkat çekerek, “Bu hükümet tam bir paket servis hükümeti” dedi.

CTP Milletvekili Erkut Şahali Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi. Pandemiyle mücadelede en önemli ayaklardan biri olan aşı konusunu hükümetin tam bir kaosa dönüştürdüğünü ifade eden Şahali, “Basına yansıyan görüntülere bakıyoruz vatandaş isyan ediyor, bu işi bile beceremediler oysa bu kadar insanın tıkış tıkış belli alanlara toplayacaklarına belediyeler ve muhtarlıklar aracılığıyla çok kolay bu işleri halledebilirler. Tabi amaçları bu konuda da popülizm yapıp öne çıkmak olduğu için insanların sağlığıyla oynuyorlar” şeklinde konuştu.

banner37
CTP olarak pandeminin başladığı ilk günden itibaren sorumlu bir siyaset izlediklerine dikkat çeken Şahali, buna karşın azınlık hükümetinin hala “Ben yaparım olur” mantığıyla hareket ettiğini kaydetti. Gelinen aşamada parti olarak kriz masası oluşturmaya karar verdiklerini anlatan Şahali, bu oluşuma ülkede sağlıktan ekonomiye, eğitimden diğer tüm unsurları dahil ederek ortak bir akılla sorunların tespitini yapacaklarını belirtti.

Erkut Şahali, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların en büyük nedeninin kayıt dışı ekonomi ve gününde toplanmayan vergiler ile plansızlık olduğunu dile getirdi.

Hükümet ortaklarının parti içi kavgaları nedeniyle sorunun çözümünün kimi örgütler tarafından yurtdışında arandığını belirten Şahali, “ Bu ülke adına çok ciddi bir risktir” dedi.

Açıklamalarında Kıbrıs sorununa da değinen CTP Milletvekili Erkut Şahali, Cumhurbaşkanı Tatar’ın kıl payı kazandığı seçimin ardından halkın yüzde 50’sinin iradesini görmezden gelerek Egemen İki Devletli Bir Çözümden ahsedemeyeceğini kaydetti. İki Devletli çözümü “Safsata” olarak nitelendiren Şahali, bugün masada olan tezlerin yıllardır iki kesim ve garantör ülkelerin kabul ettiği unsurlar olduğunu söyledi. Erkut Şahali, “Kamuoyuna verilen mesajlarla masada görüşülenler aynı şeyler değildir, masada olan parametrelerdir, biz iki devletli çözüm isteriz demekle iki devletli çözüm olmaz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1