banner2
banner34

Şahali: Kimliğimize, kişiliğimize ve kurumlarımıza saldırıya izin vermeyeceğiz

Şahali: Kimliğimize, kişiliğimize ve kurumlarımıza saldırıya izin vermeyeceğiz
banner45

CTP Milletvekili Erkut Şahali, Kıbrıslı Türklerin Türkiye’ye karşı gösterdiği saygıya karşılık aynı saygıyı görme hakkı olduğuna dikkat çekerek, “Biz nasıl ki başka ülkelerin iç işlerine karışmıyorsak onların da bizim kimliğimize, kişiliğimize ve kurumlarımıza saldırmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

CTP Milletvekili Erkut Şahali, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında son gelişmeleri değerlendirdi. Şahali, Türkiye’den yargıya yönelik son açıklamaları siyasi bir saldırı olarak nitelendirerek bunu parti olarak kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydetti.

banner37
Özellikle Türkiye’deki AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Tatar’ın dünyaya “İki Devletli” bir çözümden söz ettiği bir dönemde adanın yarısını itibarsızlaştırma gayretlerinin söylemlerle pek örtüşmediğinin en net göstergesi olduğunu ifade etti. Bu tür çıkışların baskı ve tehdit barındırdığına işaret eden Şahali, avukatların dün gerçekleştirdikleri eylemle bunu kabul etmeyeceklerini en bariz şekilde ortaaya koyduğunu kaydetti.

Açıklamalarında Cenevre’de gerçekleşecek gayrı resmi toplantıya da değinen Erkut Şahali, orada Kıbrıslı Türklerin haklarının yok edilmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti. Parti olarak 1970 yılında kuruldukları andan itibaren bu adada ortak bir yapı ve Birleşik Kıbrıs’tan yana tavır koyduklarını anımsatan Şahali, bunun da tek yolunun Federasyondan geçtiğini söyledi.

Erkut Şahali, parti olarak hem bireysel hem de Bu Memleket Bizim Platformu içinde mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederek, Kıbrıslı Türklerin de büyük bir çoğunluğunun geleceğini Fedarasyonda gördüğünü belirtti.

Erkut Şahali, erken seçim konusunda ise hükümeti seçimi öteleyerek koltuklarını koruma gayreti içinde olmakla suçladı. “Şahali, “Erken seçimi yapmamak için meclisi bile kilitlediler, bu zorlama hükümetin kurulurken de arkasında halk desteği yoktu bugün de halkı temsil etmiyorlar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1