banner2
banner34

Şahali: Tatar bir telefonla rotasını değiştirir

Şahali: Tatar bir telefonla rotasını değiştirir
banner45

CTP Milletvekili Erkut Şahali, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bugün yeniymiş gibi yansıtmaya çalıştığı “İki devletli bir çözüm” şeklinin çok eskiye dayanan ancak uluslararası aktörlerce kabul görmemiş ve ülke gerçekleriyle örtüşmeyen bir tez olduğunu belirtti.

Şahali, son günlerde bölgedeki gelişmelere ve Türkiye tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında Tatar’ın Ankara’dan gelecek bir telefonla bugün savunduklarından vazgeçmek zorunda kalacağını belirtti.

CTP Milletvekili Erkut Şahali Kıbrıs Net Haber Web Tv’de yayaınlanan “Pusula” programında yaptığı değerlendirmede, Kıbrıs konunun çözümüne yönelik yol haritasının 77-79 Doruk Anlaşmalarıyla belirlendiğine dikkat çekerek, gerçekleşmeyecek hayali söylemlerle bu gerçeklerin ortadan kaladırılamayacağını ifade etti.

banner37
Şaahali, 2 devletli çözüm şeklinin yeniğymiş gibi kamuoyuna yansıtılmaya çalışılmasına karşın, bu söylemin bir dönem merhum cumhurbaşkanı Denktaş tarafından seslendirilmesine karşın ne BM ne de uluslararası aktörler tarafından kabul görmediğini belirtti.

Şahali, “Bugün Türkiye’nin pozisyonuna baktığımızda Ankara’da hedefimiz AB diyen bir yönetim söz konuusu, dieğer yandan yıllar sonra Yunanistan-Türkiye aralarındaki sorunları görüşmeye başladı ki bunların içinde Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginlik ve Kıbrıs sorunu da var. Bir başka sıcak gelişme ise İsrail’in doğalgaz konusunda Türkiye’ye yaptığı son işbirliği çağrısı. Ana kararlar ve olayın taraflarının bu girişim ve istişareleri ortada dururken Sn. Tatar’ın ısrarla savunduğu ray değişikliği Ankara’dan gelecek bir telefonla değişmek zorundadır” dedi.

Erkut Şahali, ülke gündemiyle ilgili diğer başlıklara yönelik de değerlendirmelerde bulundu. Şahali, mevcut azınlık hükümetinin her anlamda ülkeyi yönetmekten aciz bir yol izlediğine işaret ederek bu aşamada “seçim kaçınılmazdır” dedi.

Yerel vakaların hızla artış gösterdiği bu günlerde ülkeyi yönetenlerin sanki hiç birşey yokmuş gibi köy köy gezerek propaganda yapmalarının kabul edilebilir bir tarafı olmadığını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1