banner2
banner34

Şahali: Tatar oturduğu koltuğu dolduramadığı için yanlarına kum torbası koyuyor

Şahali: Tatar oturduğu koltuğu dolduramadığı için yanlarına kum torbası koyuyor
banner45

CTP Milletvekili Erkut Şahali, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cenevre’de masayı berhava etmesini, kendisinin bu ülke  ve insanına karşı aidiyet duygusu hissetmemesine bağlayarak, “Sn Tatar, kendi insanının çıkarlarının masaya sunduğu öneriler olmadığını bile bile bunu yapıyor, başından beri bir başka ülkenin Cumhurbaşkanını kendi cumhurbaşkanı olarak gören Tatar, oturduğu makamı dolduramadığı için koltuğunun yanlarına ise kum torbaları koyuyor” dedi.

CTP Milletvekili Erkut Şahali, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Şahali, Kıbrıs konusunda 50 yıldır görüşülmemiş hiçbir şey kalmamasına karşın BM Güvenlik Kurulunun kararları ve yol haritasına karşın, Cenevre’de “KKTC’yi tanıyın” denmesinin bir mantığı olamayacağının yanında Kıbrıslı Türklere ağır bedellere mal olabileceğini kaydetti.

Şahali, “Sn Erdoğan’ın dünya 5’ten büyüktür söyleminden hareketle BM’nin sadece 5 daimi temsilciden oluşmadığı gerçeği ortadadır ve siz uluslararası hukukun dışında hareket edip kafa tutarsanız bunun elbette vebali olur” şeklinde konuştu.

banner37
Cumhurbaşkanı Tatar’ın Kıbrıs Cumhuriyeti kimlikleriyle ilgili tavrını da eleştiren Şahali, “O zaman Sn Tatar öncelikle daha karşılıklı geçişlerin bile başlamadığı 2 bin yılında bu kimliği alma gerekliliğini neden hissettiğini topluma açıklamalıdır” dedi.

Şahali, Cumhurbaşkanı Tatar’ın “Zorunluluk doktrini” içerisinde hareket ederek kendisini sürekli Türkiye’nin bir parçası ve oraya tabi gördüğünü kaydetti.

Açıklamalarında erken seçim konusuna da değinen Erkut Şahali, “Azınlık hükümetti seçimden korktuğu için sürekli kaçmayı tercih ediyor” diyerek, parti olarak bu konuda önümüzdeki haftadan itibaren çok daha kapsamlı ve radikal adımlar atacaklarını ifade etti.

Erkut Şahali, okulların bir türlü açılamadığı bir ortamda öğrencilerin büyük kayıplar yaşadığına dikkat çekerek, “Sağlık Üst Kurulu ise önümüzdeki günlerde okulların açılamadığı koşullarda gece kulüpleri açılabilir diyor, bu hangi mantığın önceliği aanlamak mümkün değil” şeklinde

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1