banner2
banner34

Salamis’e yardım eli

Otele çok sayıda su ısıtıcısı, gıda maddesi, çay-kahve ve ilaç gönderildi

Salamis’e yardım eli
banner45
banner46

Alman bir turistte coronavirüse rastlanmasının ardından karantinaya alınan Salamis Hotel’de ki konuklardan biri olan Ersel Karaman’nın bir arkadaşına yolladığı video kısa süre içinde sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

Ersel Karaman videosunda karantina koşulları altında olabildiğince iyi olduklarını söylemiş ve morale ihtiyaçları olduğunu vurgulamıştı.  Karaman bir bardak çay ya da kahvenin morallerini çok yükselteceğini belirtmiş ve “çay kahve gönderilebilse çok mutlu oluruz” demişti.

Deneyimli turizmcinin bu çağrısı yanıt buldu. Başta Otelciler Birliği olmak üzere herkes seferber oldu.

Videonun yayınlanmasının ardından kendisine ulaşan Dış Basın Birliği Başkanı Tahir Olcay Kıraç, ihtiyaçlarının neler olduğunu sorup hemen bunları ilgili mercilere bildirdi.

Otelde kalan bazı turistlerin düzenli kullandıkları bir takım ilaçların bitmek üzereydi. Sağlık Bakanı Ali Pilli, ilaçların temini için derhal talimat vererek bunların ulaştırılmasını sağladı.

Oteldekilerin çay kahve ihtiyaçlarının giderilmesi içinse örnek bir dayanışma sergilendi.

banner37
Otel yönetimi ile sürekli temas halinde olan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, yatırımcılara çağrıda bulunarak Salamis Otele çok sayıda su ısıtıcısı gönderilmesini sağladı. Çağrıya yalnızca sektörden değil her kesimden yanıt geldi.

Örneğin Önder Alışveriş merkezi stoklarında bulunan tüm su ısıtıcılarını hemen Salamis Otele yolladı.

Oteller su ısıtıcılarının yanı sıra çay kahve atıştırmalık gibi malzemeleri vakit geçirmeden temin etti.

Karantinadaki konuklar bu sayede odalardan çıkmadan kendi çay kahvelerini yapabilecek, günlerdir kapalı oldukları odalarında rahat bir nefes alabilecek.

MHA’ya konuşan Ersel Karaman, karantinada olmanın zorluklarını yaşadıklarını söyledi.

Otel personelinin insanüstü bir çaba göstererek misafirlerle ilgilendiğini belirten Karaman, morale ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Gelen malzemelerin morallerini çok yükselteceğini belirten Ersel Karaman katkı koyan herkese teşekkür etti.

Sosyal medyada turistlere yönelik zaman zaman olumsuz yorumlar gördüklerini de belirten Karaman, herkesi sorumlu davranmaya çağırdı.

Karaman “turistler buraya virüs bulaştırmaya gelmedi. Turizm sektörü bu ülke için çok önemli. Bütün bunlar bitecek. Sonrasına da düşünüp hareket etmeliyiz” dedi.(M H A)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1