banner2
banner34

Salman: Sosyal Devlet böyle olmaz

Salman: Sosyal Devlet böyle olmaz
banner45

Sosyolog Nihal Salman, Anayasasında “Sosyal Devlet” yazan KKTC’nin pandemi sürecinde vatandaşına sahip çıkamadığını belirtti. Salman, ülkede açlıkla boğuşan kesimlerin kaderine terk edildiğine vurgu yaparak “Sosyal Devlet anlayışı bu değil” dedi.

Sosyolog Nihal Salman, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi. Konuşmasının başında “Love Erdoğan” tartışmaları ve Sol Hareket üyelerine yönelik tavırlarla ilgili, “İsteyen istediğini sever veya sevmez, bu kişinin uhdesinde olan bir şeydir, bir kişi veya kuruma küfretmediğiniz sürece sizi kimse sevim sevmeme konusunda zorlayamaz. Bu ve benzeri hareketler toplumu gerip kutuplara ayırmaktan başka amaca hizmet etmez” dedi.

Salman, pandemi süreciyle birlikte toplumun hemen hemen tüm kesimlerinde ciddi sıkıntılar yaşandığına işaret ederek, bu dönemde en fazla mağduriyet yaşayanın ise dar gelirli kesimler olduğunu ifade etti. Çalışma Bakanlığının ilan ettiği Bin 500 TL’lik yardım paketine 58.00 Bin kişinin başvurmasının ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yansıması olduğunu kaydeden Nihal Salman, “Bu yaşananlar aslında bize nasıl bir devlet anlaayışına sahip olduğumuzu da gösterdi” şeklinde konuştu.

banner37
Salman sözlerini şöyle sürdürdü: “ Sosyal Devlet denen mekanizma vatandaşına veya toprakları üzerinde yaşayan insanlara sağlıktan eğitime, ekonomiden sosyal yaşama kadar imkanları eksiksiz sunmak durumundadır. Bizde ise ne acı ki salgın sürecinde devletin iş yerini kapatıp evinde oturacaksın dediği vatandaşına sahip çıkmadığını hatta onları açlığa mahkum ettiğini görüyoruz”.

Konuşmasında salgın döneminde artan şiddet vakalarına da değinen Sosyolog Nihal Salman, her zaman olduğu gibi bu dönemde de şiddetin mağduru kadınlar ve çocuklar olduğunu kaydetti.

Salman, “Endişem odur ki bu salgınla birlikte artan ekonomik kriz bu yöndeki mağduriyetleri daha da artıracak” dedi.

Açıklamalarının sonunda, bu dönemde eğitimin de büyük yara aldığına değinen Nihal Salman, eğitim sendikalarının ortaya koyduğu veriler ve eğitimci kimliğiyle gözlemlediklerinin tablonun ne kadar vahim olduğunu yansıttığını söyledi.

“Hiçbir şey yüz yüze eğitimin yerini tutamaz, şu yapmaya çalıştığımız uzaktan eğitimdir ancak bu ne çocuklarımızı ne de biz eğitimcileri mutlu eden bir şeydir. Görünen o ki maalesef bu yıl kayıp yıl olarak geçecek, burada devlete düşen görev bir an önce konunun uzmanlarıyla bir araya gelip gelen seneyi kayıpsız atlatmak için planlamalar yapmaktır” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1