banner2
banner34

“Şampiyon Melekler Çocuk Parkı”

“Şampiyon Melekler Çocuk Parkı”
banner45

Sağlık Bakanlığı Acil Durum Hastanesi bahçesine yapılan çocuk parkına “Şampiyon Melekler Çocuk Parkı” ismi verildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Acil Durum Hastanesi Başhekimi Erol Uçaner, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Deren Oygar, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Özyılkan ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, park bahçesinde basına açıklama yaptı.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya konuşmasında, 6 Şubat depreminde kaybedilen canlarının adının yaşatılması için Acil Durum Hastanesi bahçesine yapılan çocuk parkına “Şampiyon Melekler Çocuk Parkı” ismi verildiğini söyledi.

Karakaya, “6 Şubat depreminde kaybettiğimiz canlarımız bizim herşeyimizdi, çocuk hastanesine şampiyon meleklerimizin adlarının yaşatılması için yapılan park için buradayız, bu parkın yapımında proje aşamasından gerçekleştirme aşamasına gelinmesinde yardımcı olan, destek olan herkese Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ve tüm aileler adına teşekkür ediyoruz. Şampiyonlarımızın adı bir ömür boyu yaşayacaktır yaşatılacaktır. Onların azmi, pes etmemesi tüm çocuklara buraya gelen herkese örnek olacaktır. Şampiyonlarımız hiçbir zaman ölmeyecektir bizimle yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

Acil Durum Hastanesi Başhekimi Erol Uçaner de konuşmasında, kelimelerin yetersiz kaldığı anlardan birini yaşadıklarını ifade etti.

banner37
Uçaner, “Buradaki amacımız İsias’ın ortak davamız olduğunun üzerinde durmak, hayatını kaybeden meleklerimizin isminin tüm adada var olan başka noktalarda olduğu gibi burada da yaşatılması için katkı koymaktı. Küçük bir park alanında şampiyon melekler isminin Sağlık Bakanlığı bünyesinde Acil Durum Hastanesi içerisinde yaşatmaktır” dedi.

Uçaner, park alanında şampiyon meleklerin yaşatılması için fikir veren Dr. Çağın Ozankaya, Gönyeli-Alayköy Belediyesi ve İş insanı Mehmet Eziç ve emek veren herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Deren Oygar da konuşmasında, çocukların hatıralarını yaşatmanın görevleri olduğunu söyledi.

Oygar, “Ailelerle, dernekle birlikte kendim ve bakanlığım adına söz veriyorum ömrüm boyunca bunun için mücadele edeceğim. Kişisel olarak da adalet savaşlarında yapabileceğim birşey varsa yapacağım. Kalıcı şeyler yapmak için hepimiz birlik olmalıyız. Bu düşünceyi ortaya çıkaran ve bu işe emek koyan herkese teşekkür ederim” dedi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Özyılkan ise konuşmasında, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşların ve çocukların anısını yaşatmanın önemine dikkati çekti.

Özyılkan, “Şampiyon Meleklerin isimlerini yaşatmak için ve onların adına mücadele etmek için hepimizin bu konuda gereken adımı atacağına inanıyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1