banner2
banner34

Şan: İhale Yasası ve tüzüklerini ele almalıyız

Şan: İhale Yasası ve tüzüklerini ele almalıyız
banner45

CTP Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, ihalesiz yaşamın hükümetin tarzı haline geldiğini savunarak, hesap verebilir ve şeffaf bir yapıdan uzak duranların hükümet olamayacağını söyledi.

Güngör Çöplüğü’yle ilgili ihale açıldığını, çevre felaketinin önlenmesi için bu ihalenin tamamlanmasının önemli olduğunu belirten Şahali, ‘"zamanların katkısıyla hazırlanacak şartname için ihale iptal edildi" açıklaması yapıldığını söyledi.

UBP’deki görev değişikliklerine değinen Şahali, “Demokraside yangın, ekonomide yangın, Tahsin Bey sayesinde uluslararası ilişkilerimizde de yangın var” ifadelerini kullandı.

Meclistekilerin maaşlarının nerden ödendiğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu maaşlara katkısı olup olmadığını soran Şahali, “Maaşları kendinin ödediğini iddia eden, bizim kendilerine tabi olmamız gerektiğini düşünen Türkiye Cumhuriyeti’nde anlı şanlı siyasetçiler var. Bu ülkenin Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vilayeti falan olmadığını söylemek zorunda kalmak benim kanıma dokunuyor. Sizin dokunmuyor mu?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun açıklamalarına değinerek, bunları eleştiren Şahali, UBP’nin kuruluş yıl dönümüne işaret ederek, “Dilerim yok ederek var olacağınız yeni bir yaş olmaz…Geleceği olmayan bir ülkede doğum günü kutlansa ne kutlanmasa ne … ” dedi.

banner37

Maliye Bakanı Alişan Şan, Şahali’yi yanıtladı.

Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları günü olduğu belirten Şan, kendisinin de iki kız babası olduğunu ve bununla gurur duyduğunu söyledi.

Ekonomiyle ilgili eleştirileri yanıtlayan Maliye Bakanı Alişan Şan, “Ekonomimiz her ne kadar kayıt altında olmasa da yine de kayıt altında olduğu kısımlarda ciddi gelirlerimiz var. Ülkedeki birçok sektör tüm sıkıntılara rağmen dolu dolu çalışıyor... Bu sokağın sesidir, gerçeğidir…” dedi.

Şan, Güngör Çöplüğü ile ilgili ihaleye değinerek, “29 yıllık devirde birikmiş ve bundan sonra gelecek çöpü satmaya çalıştık. Ne kadarı yandı, ne kadar lot zarar gördü? Devlet kurumlara zarar vermek istemez. Bizim iptal sebebimiz de buydu. Bu ihalenin yeniden açılması boynumun borcudur” şeklinde konuştu.

Kıb-Tek’le ilgili ihale konusunda da konuşan Şan, “Her mevzu kendi içinde değerlendirilmeli. İhale Yasası ve tüzüklerini ele almalıyız. Şikayetleri de göz önünde bulundurarak bunları güncellemek gerek” dedi.

Şahali’nin milletvekillerinin maaş ödemeleri konusundaki sorusunu da yanıtlayan Şan, “Hiçbirimizin maaşını Türkiye ödemez. Allah’a çok şükür Maliye kendi kabiliyetiyle ödemelerini yapıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2022, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1