banner2
banner34

Şan: Protokolle hedef, ekonomik sürdürülebilirliktir

Şan: Protokolle hedef, ekonomik sürdürülebilirliktir
banner45

“Ekonomik Protokol ve Son Siyasi Gelişmeler” konusunda söz alan UBP milletvekili Alişan Şan, KKTC ile TC arasında imzalanan mali, iktisadi iş birliği protokolünün hep olumsuz yönlerine değinildiğini, hep şikayet edildiğini söyledi.

“Bu protokolün tamamına yakını Kıbrıs Türk halkının lehine, menfaatinedir” diyen Şan,  “Protokolle sağlanmak istenen ekonomik sürdürülebilirliktir. Ekonomik istikrar için siyasi istikrara ihtiyaç vardır. Bunun için elbette protokolde bazı siyasi konulara da değinilmiştir” şeklinde konuştu.

banner37
Protokolde yazılanları, yapılması gerekenleri okuduğunda hicap duyduğunu ifade eden Şan, “Bunları bize birinin ‘yap’ demesi benim için züldür… Bunları biz yapmalıydık… ” dedi.

Meclis’e iş dünyasından geldiğini anımsatan, iş dünyasının en büyük sorununun iş gücü olduğunu söyleyen Alişan Şan, “Bu ve bunun gibi birçok soruna çözüm bulunmasının nesi kötü? Yanlış bunun neresinde?...Protokolde yazılanları Dünya Bankası ‘yap’ dese sorun yok ama renk kırmızı ise itirazlar artıyor…Bunu anlamakta zorlanıyorum ” şeklinde konuştu.

Şan, protokolde 417 milyon TL’nin sağlığa, 254 milyon TL’nin de sulamaya ayrıldığını ifade ederek, muhalefet milletvekillerine, “Bunları göz ardı etmeyin” diyerek seslendi.

Sorunların birlikte çözülmesi gerektiğini, dünyada, siyasi ekonomik birçok sorun olduğunu kaydeden Şan, “Bu sorunların bize yansıması dalga değil, tsunami  etkisi yaratır” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1