banner2
banner34

Şan: Vergi matrahları bugün Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek

Şan: Vergi matrahları bugün Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek
banner45

Maliye Bakanı Alişan Şan, vergi marahları konusunda bakanlığının yaptığı çalışmanın bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında görüşüleceğini söyledi. Şan, henüz net olmayan ama bugünkü Bakanlar Kurulu'ndan geçmesi beklenen çalışmaya göre kamu çalışanlarına nette yüzde 39-50 arasında bir artış verileceğini kaydetti.

Cumhuriteçi Türk Partisi Milletvekili Devrim Barçın'ı yanıtlayan Maliye Bakanı Alişan Şan, bakanlık olarak matrahlar konusunu çalıştıklarını, konuyu bugün Bakanlar Kurulu'nda görüşeceklerini kaydetti.

Konuyla ilgili daha önce iki kez sendikalarla görüştüklerini, bugün de benzeri bir görüşme yapacaklarını dile getiren Şan, bugün bir sonuç almayı hedeflediklerini kaydetti.

"Kamu çalışanlarına yüzde 39-50 arası net artış"

banner37
Geçen hafta Başbakan’ın konuyla ilgili bilgilendirmesi olduğunu söyleyen Şan, henüz net olmayan ama bugünkü Bakanlar Kurulu'ndan geçmesi beklenen çalışmaya göre kamu çalışanlarına nette yüzde 39-50 arasında bir artış verileceğini kaydetti.

Şan, az maaş alandan az, çok maaş alandan çok vergi alınması prensibine uymaya çalıştıklarını belirtti.

-"Asgari ücretten vergi alınması öngörümüz yok"

Asgari ücretten herhangi bir gelir vergisi alınması öngörüsü olmadığını belirten Şan, sosyal yardımın ise yılda bir kez düzenlenen bir ödeme olduğunu ancak geçen yıl yaşanan gelişmeler üzerine yıl ortasında ikinci bir artış yapıldığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2023, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1