banner2
banner34

Saner, Belediyeler Birliği heyeti ile görüştü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, bugün Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli başkanlığındaki Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) heyetini kabul etti.

Saner, Belediyeler Birliği heyeti ile görüştü
banner45
banner46

 

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli konuşmasında, 14-15 Temmuz tarihlerinde Belediyeler Birliği tarafından bir çalıştay düzenlendiğini ve çalıştayda belediyelerin sorunlarına yönelik tespit ve çözüm önerilerinden oluşan kararlar alındığını söyledi. Çalıştayda üretilen 10 maddelik karardan birinin de Belediyelerin birikmiş Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı borçlarınının hükümetle işbirliği içerisinde ödenmesi olduğunu kaydeden Benli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner’i ziyaret ederek sorunlarının çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunmak istediklerini ifade etti.

Benli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sosyal Sigorta Gecikme Zammı İndirimi’nden belediyelerin faydalanabilmesi ve sorunların çözülmesi için Bakan Saner’den destek istedi.

banner37
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner de konuşmasında, Bakanlık tarafından Sosyal Sigortalar Yasası’nda 17 maddelik değişikklik yapıldığını, bu değişikliklerden birinin de birikmiş sosyal sigorta borçlarının ödenmesini düzenleyen Sosyal Sigortalarda Gecikme Zammı İndirimi olduğunu söyledi. Sigorta primlerindeki gecikme zamlarının bağışlanması konusunun kamuoyunda af olarak algılandığını kaydeden Saner, yapılan yasal değişikliklerin aslında yıllardır çözümlenmeyen bir çok soruna cevap verdiğine işaret etti.

Belediyelerin güncel borçlarının haricinde eskiye dönük borçlarının olduğunu ifade eden Saner, Sostal Sigortalar Dairesi’nin borcunun %60’dan fazlasının belediyelerin geçmişe dönük borçlarından oluştuğunu belirtti. Göreve geldikleri günden itibaren belediyelere hiçbir baskıcı tutum izlemediklerini, ortak ve mantıklı bir çözüm bulmak için işbirliği içinde çalışma arzusu içinde olduklarını dile getiren Saner; yerel yönetimler olarak Belediyelerin halkla doğrudan temas eden ve halka dokunan kurumlar olduğunu önemle vurguladı. Saner, Sosyal Sigortalar kurumunun sürdürülebilir yapıda kalması kaydıyla Belediyeler ile gecikmiş prim borçlarının ödenmesi konusunda ortak bir çözüm bulacaklarına inandığını söyleyerek , belediyelerin geçmişe dönük sosyal sigorta borçlarının ödenebilmesi için Bakanlık olarak olumlu katkı sağlamaya çalışacaklarını ifade etti.

Yeniden düzenlenen İnşaatlardaki İş Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü yürürlüğe girdikten sonra, Bakanlık olarak Belediyeler ile yakın temas içinde çalışmak istediklerini de kaydeden Saner, kaza riskinin diğer iş kollarına göre inşaat alanında daha fazla olduğunu anımsatarak inşaat sahasında Belediyelerle sürdürülen ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Saner, yerel yönetimlerin özellikle inşaat sahasında, gücünü ve kontrol mekanizmasının hissettirmesinin yapı denetimi ve iş sağlığı güvenliği açısından önemli olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1