banner2
banner34

Saner: TC Cumhurbaşkanı Erdoğan iki egemen devlet tezinin pekiştirici mesajlar verecek

Saner: TC Cumhurbaşkanı Erdoğan iki egemen devlet tezinin pekiştirici mesajlar verecek
banner45

Başbakan Ersan Saner bugün BRT’de Levent Kutay’ın sunduğu Özel Yayın Programı’na katılarak 20 Temmuz’un 47’inci yıldönümü, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC ziyareti ve bayram konusundaki soruları yanıtladı.

Başbakan Saner, bugün kalabalık bir heyetle 20 Temmuz kutlamaları için KKTC’ye gelecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en iyi şekilde ağırlanacağından kimsenin kuşku duymamasını istedi ve tüm halkı etkinliklere katılmaya davet etti. 1974’den bu yana aradan geçen 47 yıl içerisinde Rum zihniyetinin değişmediğine vurgu yapan Başbakan Saner, gelinen noktada adada iki halk arasında sürdürülen Kıbrıs konusundaki görüşmelerde Türk tarafınca artık federasyon tezinin geride bırakılıp, iki eşit egemen devlet politikasının ortaya konulduğunu anımsattı.

Cumhuriyet Mecisi Genel Kurulu’nda bugün verilecek mesajların halk tarafından merak edildiğine işaret eden Saner, mecliste Kıbrıs konusundaki görüşmelerin eşit egemen iki devlet yolunda yürüyeceği konusundaki mesajın netleştirileceğini açıkladı. Başbakan Saner, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin önemine vurgu yaptı.

Saner, “Kıbrıs politikasında KKTC bir ray değişikliği yaptı. Bu değişiklikte Anavatan Türkiye KKTC ile hareket edecek olması ve uluslararası camiada Kıbrıs Türkü’nü destekleyici politika yürüteceğinden, dünyaya artık Kıbrıs Türkünün iki egemen eşit devlet politikası dışında bir şeyi kabul etmeyeceği duyurulacaktır” dedi. Ersan Saner, Azerbaycan ile işbirliğinin artması ve bunun üst düzeylere taşınmasının da kendisini çok mutlu ettiğini kaydederek, adada bulunan Azerbaycan heyetinin de Kıbrıs Türk halkı için büyük önem arz ettiğini vurguladı.

banner37
Saner tüm halkı bugün Cumhuriyet Meclisi önüne, Aatatürk Statyumu’nda yapılacak etkinliklere ve yarın 20 Temmuz törenlerinin gerçekleştirileceği Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’na davet etti.. Anavatan Türkiye’ye olan sevginin Kıbrıs Türk halkının kimsenin kuşku duymamasını da isteyen Saner, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin en iyi şekilde ağırlanacağına da vurgu yaptı. Muhalefetin mecliste olmamasını da değinen Saner, UBP olarak görüşlerini dün açıkladıklarını, ancak anamuhalefetin böyle bir günde yanlarında olmasını çok arzuladığını kaydetti. Saner, “ Meclis Danışma Kurulu’nda CTP, PM’yi toplayacağı için önce imza atmamıştı. Katılmayacaklarını düşünmemiştim.

Sayın Erhürman bugün törenlerde de yoktu. Bu bizi üzmektedir. Özgürlük Bayramı kutlarken bunu düşünmeleri gerekirdi” dedi. Başbakan Saner, “ Yarın birçok açılış ve temel atma törenlerine şahit olunacağını. kendisinin göreve geldiği zaman KKTC’yi şantiyeye çevireceğiz sözünü anımsatarak bugün bu sözlerini tuttuklarının görülebileceğini anlattı. Saner tüm bunların da Anavatan Türkiye ile kurulan iyi ilişkiler neticesinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Başbakan Ersan Saner, bugün adada artık aşı sorununun bulunmadığını ve kendisinin geçtiğimiz hafta üçüncü doz aşısını yine sinovak olarak yaptırdığını da açıkladı. Okulları Eylül ayında açma hedefinde olduklarını ve herkesin aşı olması gerektiğine vurgu yapan Saner, ilerleyen günlerde üçüncü doz aşıların yapılmaya başlanmasının planlandığını söyledi.

Başbakan, iki bayramın aynı anda kutlanacağını da anımsatarak, Kıbrıs Türk halkının barış ve özgürlük bayramı ile kurban bayramını kutladı.

Kaynak: BRTK - Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu                

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1