banner2
banner34

Savaşan: Liderliğimiz, Denktaş’ın mücadelesini sürdürmeli!

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın ölümünün 8’inci yıl dönümünde mesaj yayınlayan Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, hayatını Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesine adayan büyük lider ve devlet adamı Denktaş’ın, halkı ve devleti için verdiği onurlu mücadelenin bu gün olduğu gibi yarın da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ışık tutacağına vurgu yaptı.

Savaşan: Liderliğimiz, Denktaş’ın mücadelesini sürdürmeli!
banner45

Denktaş’ın hayatı boyunca Kıbrıs Türk Halkı’nın hak, eşitlik ve özgürlük davasını, Anavatan Türkiye ile fikir ve gönül birliği içinde savunduğuna işaret eden Ahmet Savaşan, BM ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tutumlarının Kıbrıs Türk Liderliği’ne, Denktaş ve arkadaşlarının verdiği mücadeleyi aynı kararlılık ile devam ettirmekten başka seçenek bırakmadığının altını çizdi.

Denktaş’ın mücadelesi bizi devlet sahibi yaptı…

Denktaş’ın, Dünya’nın kabul ettiği büyük bir lider ve devlet adamı olduğunu ifade eden Savaşan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Denktaş’ın üstlendiği siyasi rol, Kıbrıs Türk Halkı’nın ödediği bedeller ve Anavatan Türkiye’nin güçlü desteği ile kurulduğunun her zaman hatırlanması gerektiğine işaret etti.

banner37

GKRY’nin tutumu federal bir ortaklığı engelliyor…

2020 yılına gelinmesine rağmen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin halen Kıbrıs Türk Halkıyla yönetimi ve zenginliği paylaşmamakta kararlı olduğunu belirten Savaşan, Rum liderliğinin mevcut zihniyetinin Kıbrıs’ta yakın gelecekte paylaşıma dayalı federal bir ortaklığın kurulmasını engellediğine vurgu yaptı.

Her geçen gün Denktaş’ın haklılığı pekişiyor…

Adada adil, kapsamlı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşmak ve bölgede barış ile istikrarı egemen kılmak için Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş’ın verdiği mücadele ile savunduğu gerçeklerin ne kadar gerekli olduğunun her geçen gün daha da iyi anlaşıldığına işaret eden Savaşan mesajının sonunda, “merhum Denktaş'ı derin bir üzüntüyle anıyor ve aziz hatırası önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1