banner2
banner34

Seçimi boykot edecekler

Harnup ağacı altında oy kullanan Esenköylüler, 7 Ocak seçimlerine kadar, hazırladıkları prefabrik bina projesinin hayata geçirilmemesi halinde oy kullanmaya gitmeyecek.

Seçimi boykot edecekler
banner45

Esenköy, Karpaz köylerinden biri. Denize yakın, ormanlık bir bölgede bulunan küçük ama sorunları büyük bir köy. 30 haneli, 120 nüfuslu bir köy olan Esenköy’ün ne bir mezarlığı, ne de camisi var. Seçimlerin yaklaşmasıyla varlıklarını hatırlatan Esenköylüler, bugüne kadar oylarını hep harnup ağacının altında kullanmış. Fakat 7 Ocak seçimleri için bina istiyorlar. Hazırladıkları prefabrik bina projesinin hayata geçirilmemesi halinde Esenköylüler seçimi boykot etmeye hazırlanıyor.

Nüfus azlığı nedeniyle kimse bu köye yatırım yapmıyor.  Köylüler, ölülerini gömecek bir mezarlıkları olmadığı için cenazelerini çevre köylere defnetmek zorunda kalıyor.

Karpaz Yarımadası’ndaki şirin köyler arasında belki de en başı çeken köy olan Esenköy’ün eski adı Cilanimoz. Yenierenköy Belediyesi’ne bağlanan köyler arasında en küçük olanı.

Köylüler, geçimini çiftçilik ve hayvancılıktan sağlıyor. Köy sadece seçim zamanlarında hatırlanıyor. Ancak köylülerin seçim sandığını koyacağı bir binası dahi yok. Seçim zamanları harnup ağacının altında oy kullanılıyorlar.

Köyün nüfusu az olduğu için bugüne kadar buraya bir cami de yapılmadı. Köyün mezarlığı olmadığı gibi muhtarlık binası da yok.

banner37
Ayrıca ine nüfusun azlığı nedeniyle köyde kahvehane, bakkal, sağlık ocağı gibi ihtiyaçlar da yoklar listesinde yer alıyor.

“Yoklar” köyü Esenköy’de gençlerin çoğu büyük yerleşim yerlerine göç etti.

Esenköy Muhtarı Levent Mihmat, köyleriyle ilgili şu bilgileri veriyor:

“Halk, hayvancılık ve çiftçilikle geçiniyor. Gençler işsizlik nedeniyle köyden göç etti. Siyasiler bizleri bir tek seçim zamanı hatırlıyor. Yani 4 senede bir. Oyumuzu kullanacağımız bir binamız bile yok. Harnup ağacı altında oy kullanıyoruz. Prefabrik bir bina projesi hazırladık. Eğer bu proje hayata geçmezse, 7 Ocak’ta köyün büyük bir çoğunluğu oy kullanmayacak.

Köyümüzde bir manastır ve bir kilise var. Ancak bir camimiz yok. Ölülerimizi gömecek bir mezarlığımız dahi yok. Cenazelerimizi Ziyamet ve Yeşilköy’e defnediyoruz.

Köyümüz küçük ama şirin bir köydür. Her köy gibi bir muhtarlık binası, bir cami, bir de ölülerimizi gömecek mezarlık istiyoruz”.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 08:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1