banner2
banner34

Şefik, karma oy hakkında açıklamalarda bulundu

Şefik, karma oy  hakkında açıklamalarda bulundu
banner45
banner46

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Ferdi Şefik, BRT’de yayınlanan ’18. Saat’ programına canlı bağlantı ile katılarak genel seçimlerde karma oyun kaldırılması veya değiştirilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Erken seçimin 23 Ocak tarihinde yapılacağını anımsatan YSK Başkanı , Ad-Hoc Komitesi’nde görüşülecek olan karma oy sisteminin kaldırılmasının mümkün olmadığını, bu konuda bir oy birliği sağlanamayacağına dikkat çekti.

banner37
“Biz karma oyun kaldırılması gerektiğini söylemedik. İrade meclisindir ve meclis karar verecektir” ifadelerini kullanan Şefik, mevcut yasada bulunan teknik açıdan problemleri dile getirdiklerini vurguladı.

Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın daha basit olması için üç yöntemin olduğuna işaret eden Şefik, “Zaman alan unsur oy pusulasının çarşaf olmasıdır. Tercihli ve karma oy pusulalarının cetvellere çekilmesinin zaman aldığını bu nedenden ötürü hem karmadan hem de tercihten vazgeçildiğinde sadece mühürler sayıldığında bunun daha basit olacağını söylüyoruz. Diğer söylediğimiz şey ise ilçeler arası kısıtlamaların kaldırılmasıdır” dedi.

Şefik, “Bizim meclisin iradesine karışmak gibi bir düşüncemiz yoktur. Yargıç olarak yetkilerimizin sınırlarını biliyoruz” diyerek, bahsi geçen üç yöntemin değişmesi halinde erken netice alınacağını belirtti.

Kaynak: BRTK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1