banner2
banner34

Serdar Denktaş'tan duygusal mesaj

Serdar Denktaş'tan duygusal mesaj
banner45

 

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş anısına Antalya’daki Muratpaşa Belediyesi Sergi Salonu'nda fotoğraf sergisi açılıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş anısına bugün (14 Ocak) saat 14.00’da Denktaş’ın fotoğraflarından ve onun sözlerinden oluşan bir sergi açılacak. Sergi 18 Ocak tarihine kadar sürecek.

Sergiye katılamayacak olan Rauf Raif Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş da konuya ilişkin duygu dolu bir mesaj yayımladı.

Mesaj şu şekilde:

“Keşke annem sağlıklı olsaydı ve ben bu satırları yazmak yerine, yanınızda olup, yazdıklarımı sizlere bizzat anlatabilseydim.

Her evlat için babası bir kahramandır ama babanız gerçekten bir kahraman olunca, onu anlatmak hiç kolay değil. Çünkü, O artık sadece sizin değil, binlerce çocuğun da babasıdır aynı zamanda...

Babam, bizi, onun binlerce çocuğundan biri olarak büyüttü.

Hep sığınacak limanımız oldu, varlığı bize her zaman güç verdi ama asla şımartmadı.

Küçük yaştan itibaren biliyorduk ki; birine bir haksızlık yaparsak, babamdan mutlaka azar işiteceğiz.

banner37
Yine biliyorduk ki, biri bize haksızlık yaparsa, hakkımızı kendimiz korumak zorundayız, bir ayrıcalığımız yok.

Özet olarak, her zaman biz onun halkının bir parçasıydık ve halkına davrandığı gibi bize davrandı.

Biz de bizden ayrı geçirdiği tüm zamanlar için onu hep anladık ama onu bir lider olarak doya doya izlerken, bir baba olarak ona doyamadık.

Bugüne özel baba- oğul ilişkimizle ilgili bir anımı paylaşmak isterim sizinle. Babam O mücadele yıllarında evden o kadar çok uzaktı ki, ben babamın beni sevmediğini düşünürdüm. 19 yaşında bir yarıştayım, finiş çizgisine yaklaştım. Co- pilotum dediki, “Baban boynunda fotoğraf makinası, bir su deposunun üzerine çıkmak için merdivene tırmanıyor”. O an “Babam beni seviyormuş” diye ağlamaktan bitiş çizgisini göremedim. 40 yıl sonra, birlikte katıldığımız bir televizyon programında bu anıyı anlatınca, çok şaşırdı ve “Sen o gün beni görmüş müydün?” diye sormuştu. Evet, halkı için ciddi bir mücadeledeydi ve evden uzaktı ama gözü hep üzerimizdeydi.

Bu sergide, ömrünü bir davaya adamış bir kahramanın, babamın, babamızın özelinde, bir halkın var oluş ve özgürlük mücadelesinin hızlandırılmış tarihini bulacaksınız.

Babam, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kendi sözleri ve fotoğrafları ile bu muazzam mücadeleyi anlatacak olan bir sergi hazırlamak ciddi bir araştırma ve emek işidir.

Bu nedenle büyük bir emek ve özveriyle, birazdan açılışı yapılacak olan Rauf R. Denktaş sergisini hazırlayan Mine Çeliker ve Cem Kar’a yürekten teşekkür ediyorum.

Ayrıca, Anavatan’ın her bir bireyine, sevgi dolu selamlarımla, organizasyona ev sahipliği yapan, Muratpaşa Belediyesi’ne ve çalışanlarına, Antalya Konsolosluğumuza, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm emeği geçenlere, zaman ayırıp, sergiyi izleyecek olan herkese teşekkürlerimi sunarım...”

SERGİ HAKKINDA

2012 yılında Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nin özel isteği ile Mine Çeliker ve Cem Kar tarafından araştırması yapılan Rauf R. Denktaş Sergisi, Denktaş ailesinden özel izin alınıp, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş'ın Lefkoşa'daki çalışma ofisinde bulunan kendi özel arşivine girilerek hazırlandı.

2018 yılında Çeliker ve Kar tarafından yeniden revize edilen sergide, Türk dünyasının önemli liderlerinden olan Rauf R. Denktaş'ın hayatından kesitler sunan fotoğraflar; gerek Denktaş'ın kitaplarında bulunan, gerekse farklı kaynaklarda yer alan kendi sözleri ile anlamlandırıldı.

Bu özellikleri ile sergi, Rauf R. Denktaş'ın çocukluğu, ailesi, mücadele yılları ve Kıbrıs Türklerinin tarihine dair bilgi veriyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2019, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1