banner2
banner34

Serdaroğlu: Eğer ben açlık sınırının altındaki bir rakamı kabul edersem istifa ederim

Serdaroğlu: Eğer ben açlık sınırının altındaki bir rakamı kabul edersem istifa ederim
banner45
banner46

Hür-İş Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, Star Kıbrıs'ta Gündem Özel adlı programda konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ın asgari ücretle ile ilgili söylemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşçi tarafının talep ettiği brüt 4 bin 900 TL’nin ‘imkansız gibi’ olduğunu söyleyen Bakan Çağman’a tepki gösteren Serdaroğlu; “bizim verdiğimiz rakam olmaz da hangi rakam  olur, onu açıklasınlar, görelim” dedi.  Bakan Çağman’ın öngördüğü rakamın önemli olduğunu kaydeden Serdaroğlu, geçtiğimiz Pazartesi günkü toplantıda telaffuz edilen bir rakam olduğunu ve söz konusu rakamın işçi kesimi tarafından kabul edilebilir bir yanı olmadığını söyledi. 

Serdaroğlu şöyle devam etti; Eğer ben açlık sınırının altındaki bir rakamı kabul edersem bu koltukta oturmam istifa ederim dedi.

banner37
Türkiyedede aynı sıkıntılar yokmu buna rağmen yüzde 21,56 artış yapıldı. Bu artışı işverenle birlikte verdiler. Bizde işverenler ve hükümet bir araya gelemiyor. neden bize yüzde yirmi ve ya enflasyon oranında bir teklifle gelmiyorlar. Bakanlık tarafından bahsedilen rakamın şuan ki asgari ücretin yüzde 11 yüzde 12’lik bir artışına tekabül ettiğini belirten Hür-İş Federasyonu Başkan Vekili Serdaroğlu, bu rakamın açlık sınırında olacağını, asgari ücretin de açlık seviyesi altında kalamayacağını söyledi. 

Önce asgari ücret sınırının açlık sınırının üzerine taşınmasının gerekliliğinin altını çizen Serdaroğlu; “bizim telaffuz ettiğimiz rakam ‘çok’ değil, 4 kişilik bir ailenin insanca yaşayabilmesi için gereken rakamdır” dedi. “Hükümet asgari ücreti belirleme yasasına göre neleri öne aldı, neleri hesapladı ve ne buldu bunu  açıklasın” diyen Serdaroğlu; “4.900 TL imkansızsa, imkanlara elverişli olan rakamı söylesinler” açıklamasında bulundu. 

Tüm çalışan asgari ücretle çalışanları KAMU_iş'te toplanmaya davet eden serdar oğlu eğer birlik olursak hakkımızın yenmesine müsade etmeyiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1