banner2
banner34

Serhat Akpınar'dan Rum Yönetimi'ne Tepki!..

Akpınar: “Sizce bu düşüncelere sahip bir yapı ile çözüm ve veya barış olabilir mi?”

Serhat Akpınar'dan Rum Yönetimi'ne Tepki!..
banner45

Akpınar, GAÜ’nün Sri Lanka’da kurulum aşamasını tamamladığı kampüs oluşumu sırasında Güney Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nın karşı duruş ve engelleme çabaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

banner37
Akpınar açıklamasında, GAÜ’nün Küresel Kampüs oluşum programına devam ettiği Sri Lanka Metropolitan College ile devam eden süreç tamamlanmış olduğunu söyleyerek, Güney Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nın talimatı ile, Sri Lanka Bölge Konsolosluğu tarafından GAÜ’nün ciddi bir saldırı altına alındığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en ağır ithamlarla suçlandığını belirten Akpınar, GAÜ’nün yatırım ortağının süratle, GAÜ Sri Lanka Kampüs kuruluş sürecinden ayrılmasının istendiğini vurguladı.

Akpınar, GAÜ Sri Lanka Kampüs oluşumu karşısında ki Güney Kıbrıs yetkililerinin karşı duruş ve engellemelerini ve göndermiş oldukları yazılı metni, iletilmesi gereken tüm KKTC ve TC makamlarına ilettiğini söyledi. Akpınar, Barış ve Çözüm görüşmeleri sürecinde dahi Güney Kıbrıs Rum Yetkililerinin akıl almaz iftiraları ile Anavatan Türkiye Cumhuriyetine ve GAÜ’ye saldırmasının, işbirliği içinse; resmi olarak Güney Kıbrıs Üniversiteleri ile çalışılması için davet yapılmasının, kullanılan ağır dil, itham ve suçlamaları paylaştığını belirterek şunları söyledi;

“Yorumu sizlere bırakıyorum . Sizce bu düşüncelere sahip bir yapı ile çözüm ve veya barış olabilir mi ?  Yıllardır içinde bulunduğumuz gelişim sürecinde ve Uluslararasılaşma savaşı veren Dünya Üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesi’nin karşılaştığı ve var olma mücadelesi verdiği karşı siyasi yapı bu işte. Birde kendi içimizde verdiğimiz mücadele var. Hükümetimiz , KKTC Devleti ve Anavatanımız artık gerçek anlamda bu mücadeleyi veren KKTC Üniversitelerine karşı desteğini esirgememeli ve sahip çıkmalı. Başta YÖK ve YÖDAK olmak üzere, KKTC Üniversitelerinin Bolonya , Erasmus , Mevlana , Yunus Emre üyelik süreçlerinin önünü açmalı. Anlaşma ve Çözüm masasında Güçlü bir KKTC istiyorsak , KKTC Üniversitelerimizi gerçek anlamda kucaklamalıyız. Anlaşılır olmak tek temennim. KKTC’de karşılaştığımız yasa dışı durum karşısıda İdarenin ve Hükümetin uygulamadığı YİM kararları ve  Adalet için bugün yoldayız. YİM Kararını yok sayan Hükümetimizin belli bir kanadı için sizleri yeniden bilgilendireceğim. Konumuz bugün Güney Kıbrıs. Yorumu size bırakıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 03:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1