banner2
banner34

Siber: Kahramana değil sağlığa ihtiyacımız var

Siber: Kahramana değil sağlığa ihtiyacımız var
banner45

Meclis eski başkanlarından Dr. Sibel Siber, toplumun bu aşamada siyaseten kimin öne çıkacağı yarışından öte sağlığıyla ilgilendiğini belirterek, pandemiyle ilgili kararlar üretilirken hükümet edenlerin Sağlık Üst Kurulu’nun önerilerini dikkate alması gerektiğini vurguladı.

Siber, “Toplumda bugün maalesef bir güvensizlik havası esmektedir bunun da tek suçlusu ülkeyi tutarsız kararlarıyla kaosa itenlerdir, oysa vatandaşın bugün beklentisi hükümette kimin kahraman olacağından çok sağlığıyla ilgili alınacak doğru kararlardır” dedi.

Meclis eski başkanlarından Dr. Sibel Siber, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında pandemiyle ilgili son gelişmeleri ve siyaseten üretilen kararları değerlendirdi.

banner37
Siber, havaların soğumasıyla birlikte kapalı mekanlarda daha çok bir arada havalandırmadan uzak bir şekilde kalınmasının hastalığı tetikleyebileceği uyarısında bulundu. Siber bu konuda vatandaşların hijyen kuralları ve mekanların olabildiğince havalandırılmasına dikkat etmesini istedi., Dr Sibel Siber, “Bu virüsün mutasyona uğrayacağı bilinen bir gerçekti ve öyle oldu, şimdi bilim insanları üretilen aşıların bu mutasyonlu virüse karşı etkilerini araştırıyor ve bu yönde de yoğun bir çalışma söz konusudur” dedi.

Yaşanan tüm olumsuzluklara karşın KKTC’de yaşayan insanların aşıya ulaşım konusunda şanslı olduğunu anlatan Siber, “Vatandaşımıza tavsiyem ulaşabildikleri aşıyı mutlaka yaptırmaları yönündedir” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında, Başbakan Saner’in aşıları yapılmış insanların ülkeye karantinasız girebilecekleri şeklindeki sözlerini de değerlendiren Siber, “Siz toplumunuzun en az yüzde 75-80’ini aşılamadan bunu yaparsanız sağlığı riske atarsınız. Aşılanmış insanların da bu virüsü bulaştırabildikleri bir gerçek, hükümet bu konuda da geç kaldı. İlelebet kapalı kalamayacağımız bir gerçek ancak kapalı olduğumuz dönemlerde vatandaşı aşılayabilseydik bugün bunları konuşmazdık” dedi.

Siber, Güney Kıbrıs ve dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi Antijen Testlerle toplumun büyük bir kısmına kısa sürede ulaşılabileceğini anlatarak, bu konuda Tabipler Birliği’nin bir çalışma içinde olduğunu hükümetin de destek vermesi ve yerel yönetimlerin de devreye sokularak başarılı olunabileceğini kaydetti.

Hükümetin ekonomik kaygılarını anlamakla birlikte siyasi mekanizmanın mutlaka bilime kulak vermesi gerektiğini belirten Siber, toplumun bu aşamada siyaseten kimin öne çıkacağı yarışından öte sağlığıyla ilgilendiğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1