banner2
banner34

Siber: Meclisin içinde bulunduğu duruma üzülüyorum

Siber: Meclisin içinde bulunduğu duruma üzülüyorum
banner45
banner46

Cumhuriyet Meclisi eski başkanlarından ve eski başbakanlardan Dr. Sibel Siber, yıllarca meclis çatısı altında görev yapmış birisi olarak bugün o yapının faaliyetlerine baktığında üzüldüğünü belirtti. Siber, “Genellikle meclisi izlememeye çalışıyorum çünkü baktığımda içinde bulunduğu durum üzüntü verici. Halkın temsil edildiği en üst makam olarak meclis özellikle bu dönemde böyle çalışmamalı. Siyaset salt koltuk korumak adına yapılmamalı, siyaset meslek olarak görülmemeli, burada amaç ne bir partiye ne de bir zümreye hizmettir, meclisin asli görevi halkın refahını yükseltecek yasalar yapmaktır. Sosyal Devlet anlayışı budur” dedi.

Siber: Meclisin içinde bulunduğu duruma üzülüyorum

Cumhuriyet Meclisi eski başkanlarından ve eski başbakanlardan Dr. Sibel Siber Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi.

Konuşmasının başında salgın sürecinde gelinen aşamayı değerlendiren Siber, son dönemlerde vaka sayılarının farklılık gösterdiğine dikkat çekerek, taramaların artırılması, test sayısının çoğaltılması ve denetimlerin çok sıkı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı. “Toplumun yüzde 70’i aşılanana kadar mücadele çok ciddi bir şekilde yürütülmeli, çünkü bu salgınla mücadelede en önemli unsur aşıdır” dedi.

Salgın döneminde en büyük mağduriyeti özel sektörün yaşamasına karşın devletin bu kesime gerekli katkıyı sağlamadığını ifade etti. Açılımların yeniden hayata geçirildiği bu dönemde, devlete büyük görevler düştüğünü belirten Sibel Siber, sürecin özel sağlık birimlerini de devreye sokarak çok ciddi ve titizlikle yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

banner37
“Gerekirse ana yollarda PCR merkezleri kurarak 5 araçtan 1’inde test yapabiliriz, bu da bize bulaş oranına ulaşmamızı sağlar” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında siyasal gelişmelere de değinen Siber, ülkede en büyük sorunun kurumlaşma olduğuna işaret ederek, siyasette de bunun sıkıntılarının bariz bir şekilde görüldüğünü söyledi.

2 Binli yıllardan beri Türkiye ile imzalanan protokollerin aslında bir reform niteliği taşıdığını aancak siyasi mekanizmaların bunu imzalamalarına karşın gereklerini yerine getirmediklerini kaydetti.

“Biz bu ülkede siyaseten yapmamız gerekenleri yapmıyoruz ondan sonra bize dayatma yapılıyor diyoruz, bu yaklaşım samimi değildir. Siz bir hukuk devletiyseniz ve anayasanızın öngördükleri de oradaysa bunun dışında işlere imza atamazsınız, maalesef hukukun dışında işlerin yapıldığını gözlemliyoruz, bu da hem devlete hem de siyasete olan güveni erozyona uğratır” dedi.

Siber, yıllarca meclis çatısı altında görev yapmış birisi olarak bugün o yapının faaliyetlerine baktığında üzüldüğünü belirtti. Siber, “Genellikle meclisi izlememeye çalışıyorum çünkü baktığımda içinde bulunduğu durum üzüntü verici. Halkın temsil edildiği en üst makam olarak meclis özellikle bu dönemde böyle çalışmamalı. Siyaset salt koltuk korumak adına yapılmamalı, siyaset meslek olarak görülmemeli, burada amaç ne bir partiye ne de bir zümreye hizmettir, meclisin asli görevi halkın refahını yükseltecek yasalar yapmaktır. Sosyal Devlet anlayışı budur” dedi.

Açıklamalarında Kıbrıs sorununa da değinen Sibel Siber, şu an itibarıyla iki tarafın da ortaya koyduğu görüşlerle bir yere varılamayacağını belirterek, bir ara formülde buluşmak gerektiğini kaydetti.  Siber, “İki tarafın da bir birlerine federasyon veya İki egemen devleti dayatmak yerine bir ara formül üzerinde süreç yürütülür ileride toplumlar eğer bir federasyon çatısı altında uzlaşabileceklerini anlarlarsa o zaman oturulup yeniden konuşulur, bugünkü iki zıt yaklaşımlarla bir yere varmak mümkün değil” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1