banner2
banner34

Siber,Uluslararası Sanatçıları kabul etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, geçtiğimiz gün Salamis Antik Tiyatro’da gerçekleşen 250 kişilik konseri organize eden sanatçı Turgay Hilmi ile sanatçıları kabul etti.

Siber,Uluslararası Sanatçıları kabul etti
banner45

 

Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde etkinliğin organizasyonunu gerçekleştiren KKTC’nin Almanya ( Bavyera ) Fahri Konsolosu Turgay Hilmi, organizasyon ve karşılaştıkları engelleme girişimleri hakkında Başkan Siber’e bilgiler verdi.

banner37
Kabulde bir konuşma yapan Siber, sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda uygulanmaya çalışılan ambargonun yanlışlığına değindi Siber: “ Her türlü engellemeye karşın sanatçıların KKTC’de verdiği konser ve ülkede yaşattıkları güzelliğin, demokrasiye inanmış dünya ülkelerine de bir mesaj olması gerekiyor” dedi. BM insan hakları beyannamesi ile de bu engellemelerin çeliştiğini vurguladı.
Siber; bu büyük organizasyonun ülke kültür ve sanatına çok önemli bir destek olduğunu belirterek Turgay Hilmi ve tüm sanatçılara teşekkür etti. Siber, organizasyonun ülke tanıtımına da katkısı olduğunu vurguladı.Ülkeye gelen müzisyenlerin güzel anılarla ayrılacaklarına ve ülkenin doğal ve tarihi güzelliklerini ülkelerinde paylaşacaklarına inandığını ifade eden Siber, izolasyonlara tabi tutulan Kıbrıs Türk halkına sanat yolu ile verilen bu tür destekler ile izaolasyonun aşılacağını belirtti.

Bu tür sanat organziasyonların devamını dileyen Başkan Siber, kültür ve sanat etkinlikerinin ülkeler arasındaki barış,dostluk ve kardeşlik bağlarını arttırdığına inandıklarını belirterek: “Buna engel olmanın bugüne kadar hiç bir getirisi olmadığı gibi bundan sonra da olmayacağını herkesin anlaması lazım” dedi.

Organizasyonu gerçekleştiren KKTC’nin Almanya –Bavyera Fahri Konsolosu Turgay Hilmi de konuşmasında konser öncesi ve sonrası Devlet yetkililerinden sadece Başkan Siber’in kendisini kabul ederek destek verdiğini ama bunun yanında halkımızdan büyük destek gördüklerini anımsatarak teşekkür etti. Konserin gerçekleşmesi sürecinde Rum kesiminden kaynaklanan baskı ve engellemelerin olduğunu ama bu anlamsız engellemelerin artık önemli bir kesim tarafından dikkate alınmadığını söyledi.

Hilmi, bu engellemelere rağmen sanatçıların hiç bir tereddüt yaşamadan KKTC’ye geldiğini ve konseri gerçekleştirdiklerini ifade ederek sanatçıların ülkemizden mutlu ayrılacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2017, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1