banner2
banner34

Sizin gemilerinizi batıracağım

Türkiye ve Libya arasında Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine ilişkin varılan mutabakatın yankıları sürüyor. Libya'da darbeci Hafter güçlerine bağlı donanmanın komutanı Faraj al Mahdawi, Türkiye ile ilgili ağza alınmayacak ifadeler kullandı. Mahdawi, Türk gemileri için Hafter'den "vur emri" aldığını söyleyerek, "Hafter'den emir aldım. Türk arama gemileri varır varmaz onları batıracağım" dedi

Sizin gemilerinizi batıracağım
banner45

Türkiye geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan'ın, ABD ve Avrupa Birliği'ni de arkasına alarak Doğu Akdeniz'i tek taraflı olarak paylaşma çalışmalarına karşı hamle yapmış ve Libya ile masaya oturmuştu. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile İstanbul'da görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deniz yetki alanlarının sınırlandırılması" anlaşması imzalamıştı.

banner37
O anlaşmanın ardından hem Yunanistan'dan hem de Güney Kıbrıs'tan birbiri ardına açıklamalar gelmişti. Yunanistan Libya Büyükelçisi'ni sınır dışı ederken, Türkiye'yi de yapılan anlaşma nedeniyle BM'ye şikayet etmişti.

"HAFTER'DEN TÜRK GEMİLERİNİN İÇİN VUR EMRİ ALDIM"

Yaşananların ardından bir sıcak gelişme de Libya cephesinden geldi. Libya'da ülkenin doğusunu kontrol altında tutan ve Türkiye'yi düşman olarak gören darbeci General Hafter'e bağlı donanmanın komutanından skandal bir açıklama geldi. Yunan medyasına konuşan Faraj al Mahdawi, Türkiye'yi tehdit ederek, "bölgeye yaklaşacak herhangi bir Türk gemisini batırma emri aldığını" söyledi. Mahdawi, "Hafter'den emir aldım. Türk arama gemileri varır varmaz onları batıracağım" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1