banner2
banner34

Şoför okulu sahibi bugün mahkemeye çıkacak

Ülkede yaşamayan çok sayıda TC uyruklu kişiye sahte belge düzenleyerek sürüş ehliyeti verdiği iddia edilen E.T., tutuklandı

Şoför okulu sahibi bugün mahkemeye çıkacak
banner45

Ülkede yaşamayan çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti uyruklu kişiye sahte belge düzenleyerek sürüş ehliyeti verdiği iddia edilen E.T. isimli kişi dün sabah tutuklandı.

Üç trafik ehliyet müfettişi ve bir şoför okulu işletmecisinin daha önceden tutuklandığı soruşturma kapsamında, dün de E.T., isimli bir şoför okulunun sahibi tutuklandı.

E.T.’nin bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne teminata çıkarılacağı bilgisine ulaşıldı.

banner37
Polisin sürdürdüğü gizli bir operasyon sonucu Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun Eski Özel Kalem Müdürü olan ehliyet müfettişi Taner Nusret, şoför okulu işletmecisi Yahya Ergür ile ehliyet müfettişleri Münür Gayı ve Savaş Gökdeniz tutuklanıp, ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakılmıştı.

“Sahte sürüş ehliyeti şebekesi” olarak nitelendirilen kişiler, ülkede yaşamayan ve hiçbir sınava katılmayan onlarca TC vatandaşına sürüş ehliyeti vermekle suçlanıyor. “Sahte ehliyet şebekesinin” bu işten büyük vurgun yaptığı hesaplanıyor.

Polisin yaptığı büyük operasyonda, şebeke üyelerinin, 2005-2017 yılları arasında, sınav tarihinde KKTC’de bulunmayan 24 TC vatandaşına, ayrıca 69 TC vatandaşına da zorunlu olan 10 dersi tamamlamadan sürüş ehliyeti verdikleri belirlenmişti.

Bu arada ilk belirlemelere göre, ülkede yaşamayan ve hiçbir sınava katılmadan ehliyet alan 116 kişi de aranan şahıs ilan edilmişti.

Mahkeme, Yahya Ergür, Taner Nusret, Münür Gayı ve Savaş Gökdeniz’in yurt dışına çıkışının yasaklanıp, tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, en yakın polis karakoluna haftada üç kez ispat-ı vücut yapmalarına, KKTC vatandaşı ikişer kişinin lehlerinde 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması, kendilerinin de 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve 5’er bin TL’lik nakdi teminat yatırması karşılığında yargılanıncaya kadar serbest kalmalarına emir vermişti.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 07:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1