banner2
banner34

Şok iddia: Müvekillerim Poliste İşkence Görüyor

Avukat Mustafa Asena, kundaklama suçuyla tutuklanan müvekkilerinin başlarına silah dayandığı, ırza geçme tehdidinde bulunulduğu ve ve avukatlara görüşme izni verilmediğini iddia etti.

Şok iddia: Müvekillerim Poliste İşkence Görüyor
banner45
banner46

Geçtiğimiz ay Lefkoşa'da meydana gelen kundaklama olayı zanlılarının avukatı Mustafa Asena, dün düzenlediği basın toplatısında müvekkillerine işkence yapıldığını iddia etti.

Asena polise çeşitli suçlamalarda bulundu.

Lefkoşa Merit Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Asena, kundaklama suçuyla tutuklanan müvekkilerinin başlarına silah dayandığı, ırza geçme tehdidinde bulunulduğu ve ve avukatlara görüşme izni verilmediğini iddia etti.

banner37
Polisin zanlılardan istediği ifadeleri almak için bu yönteme başvurduğunu söyleyen Asena, bir müvekkilinin vücudunda parçalanmalar olduğunu ama bunları bile hastaneye sevk etmekte zorlandıklarını ifade etti.

Müvekkilleri ile Başsavcı'nın girişimi sayesinde görüşebildiğini anlatan Mustafa Asena polisin kendi başına ceza uyguladığını savundu ve bunu kabul etmelerinin mümkün olmadıığını, cezaların sadece bağımsız mahkemeler tarafından verilebileceğini belirtti.

İnsan haklarına dikkat çeken Asena bu hakların tutuklular için de geçerli olduğuna vurgu yaparak bir kişinin suçlu da olsa suçsuz da olsa ifadesinin bu şekilde alınamayacağına dikkat çekti.

Konuyla ilgili her türlü hukuk mücadelesini başlatacaklarını söyleyen Asena, "poliste demokrasi ve insan hakları katlediliyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 10:09
YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1