banner2
banner34

Sonüstün: Ortak mücadeleyi başaramazsak kaybeden biz olacağız

Sonüstün: Ortak mücadeleyi başaramazsak kaybeden biz olacağız
banner45

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Salih Sonüstün, Kıbrıslı Türklerin  çok zor bir dönemeden geçtiğine dikkat çekerek, bu aşamada Federal bir Kıbrıs’ı savunan unsurların güç birliğine varmamaları halinde toptan kaybeden taraf olacağını söyledi.

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Salih Sonüstün, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Meclisin devrede olduğu bir dönemde hükümetin Kanun Hükmünde Kararnameyle çalışanın Hayat Pahalılığı hakkını dondurma girişimini eleştirerek, “Bunu daha önce de denediler ve Yüksek Mahkemeden döndü, bunu bile bile aynı şekilde hareket etmeleri zaman kazanmaktan başka bir şey değil. Türkiye’den beklentileri karşılanmadığı için bunun açığını vatandaştan çıkarıyorlar ancak buna geçit  vermeyeceğiz” dedi.

banner37
Hükümetin aldığı tutarsız kararlar nedeniyle toplumun sürekli gerildiğini belirten Sonüstün, insanların açlıkla mücadele ettiği bir ortamda hala belli sermaye gruplarının üzerine gidilememesine anlam veremediğini kaydetti.

“Bunlar sermayeye çalışıyor, onlardan alamadıklarım servet vergisi veya bağışladıkları vergilerin acısını dara düştüklerinde vatandaştan çıkarmaya çalışıyorlar, tek amaçları zaten azınlığa düşen Kıbrıslı Türkleri tamamen yok etmektir” şeklinde konuştu.

Adanın kuzeyinin tek kurtuluşunun Fedaral bir Kıbrıs’tan geçtiğine işaret eden Sonustün, “Kıbrıs sorununun parametreleri yıllardır ortadadır ve bulunacak çözüm de bu çerçevede gerçekleşebilir. İki Egemen Devlet talebi adayı bölüm ilhak etmekten başka bir amaca hizmet etmez” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında bir süreden beri parti olarak ortaya koydukları bir açılımı da anlatan Salih Sonüstün, “BKP siyasi şapkasını bir kenara bırakarak toplumun tüm katmanlarıyla ortak mücadele kapsamında her hafta toplantılar düzenliyor, burada ana hedef Kıbrıslı Türklerin de  nasıl uluslarası hukukun içinde yer alacağı ve adanın yeniden birleşmesini sağlamaktır. Bu toplantılara toplumun çok farklı kesimlerinin katılımı bizi son derece memnun etmektedir, güçlerimizi birleştirip varolma kavgasını geliştiremezsek bu adada tamamen yok olup gideceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1