banner2
banner34

Sorakın: Halk çözüm iradesini bir kez daha İnönü meydanına taşıdı

Sorakın: Halk çözüm iradesini bir kez daha İnönü meydanına taşıdı
banner45
banner46

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Cenevre’de gerçekleşecek 5+BM Gayrı resmi toplantısı öncesi tüm baskı ve manipülasyonlara karşı vatandaşın Birleşik Kıbrıs iradesini İnönü meydanına taşımasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi. Sorakın, Cumhurbaşkanı Tatar ve Türkiye’deki AKP iktidarının uluslararası kamuoyuna “İki Egemen Devlet” mesajı verdiği bir ortamda KKTC’nin makamlarına direkt müdahalenin savunulanla  icraatın bir biriyle örtüşmediğini ifade etti. Erdoğan Sorakın, Kıbrıslı Türklerin bu müdahaleler karşısında başta bağımsız yargı olmak üzere kurumlarına sahip çıktıklarına dikkat çekerek, “Ya Sn. Erdoğan ve kurmayları yargının aldığı karar konusunda doğru bilgilendirilmediler ya da Türkiye’de ne varsa burada da olacak mantığıyla hareket ettiler” dedi.

banner37
Ülkeyi yönetenlerin Türkiye’den gelen telkinler karşısında Ankara’ya doğruları anlatmakta aciz kaldıklarını belirten Sorakın, yargının aldığı kararın Anayasanın öngördüğü yetki paylaşımı noktasında doğru bir karar olduğunu belirtti.

Açıklamalarında 24 Nisan Referandumunun yıldönümünde Bu Memleket Bizzim Platformu Cenevre konferansı açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. Adada çözüm yolunun Federasyondan geçtiğinin uluslararası kabul gören bir tez olduğunu ifade eden Sorakın, Cenevre’de Tatar ve Türkiye tarafından masaya konulacak olan “İki Egemen Devlet” şeklindeki görüşün kabul görme olasılığının sıfır olduğunu kaydetti.

Konuşmasında 4. Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından Grans Montana’da sunulan harita konusunda yaşanan polemiği de değerlendiren Sorakın, “Sn. Tatar Kıbrıs sorununu ne kadar ciddiye aldığını bir kez daha bize gösterdi. Yaklaşık 6 aydır o makamda oturan birinin Cenevre’ye 2 gün kala harita ortada yok şeklindeki serzenişi kafa karıştırmaktan başka hiçbir işe yaramaz, devlette devamlılık söz konusudur ve bu haritadan da bir şekilde Tatar’ın haberi vardır” şeklinde konuştu.

Açıklamalarının sonunda azınlık hükümetinin erken seçim konusunda yaptığı manevraları da değerlendiren Erdoğan Sorakın, “Kendi hükümet programlarına bile sadık kalmayarak zamana oynamaya çalışıyorlar, amaçları o koltuklarda daha fazla oturmak aancak ülkeyi içine soktukları durum buna müdsade etmeyecek” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1