banner2
banner34

Sorakın: Taksim edilmiş bir Kıbrıs’ın kimseye faydası olmaz

Sorakın: Taksim edilmiş bir Kıbrıs’ın kimseye faydası olmaz
banner45
banner46

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Kıbrıslı Türklerin Cenevre’de gerçekleşecek 5+BM toplantısı öncesinde önünde kritik bir süreç olduğuna dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı Tatar’ın hedefi Ada’da bir Taksimi gerçekleştirmektir, CTP ve ülkede barış ve çözümü savunan kesimler bu süreçte çok iyi organize olup bu politikaya karşı mücadele vermek zorundadır, bu Ada’da Taksim ne Kıbrıslı Türk ve Rumların ne de ilgili taraflara fayda sağlar” dedi.

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın Kıbrıs Net Haber Web TV’de katıldığı “Pusula” programında Kıbrıs sorunu ve iç gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sorakın, Cumhurbaşkanı Tatar’ın göreve geldiği günden beri tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini dışlayarak tamamen kendi kafasında olan “Taksim” tezini savunan bir yol izlediğini kaydetti. Sorakın, Tatar’ın İki Egemen Devlet talebine karşın Ada’daki gerçekler ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları ile BM Parametrelerinin bir Federasyonu öngördüğüne dikkat çekerek, yapılan anketlerde de toplumun ezici bir çoğunluğunun çözüm şeklini Federasyonda gördüğünü ifade etti.

banner37
Sorakın, Cenevre toplantısı öncesi Kıbrıslı Türklerin önünde kritik bir süre bulunduğunu anlatarak, bu zamanı hem parti olarak hem iç dinamiklerin harekete geçirilmesi noktasında, hem de uluslararası aktörlerle gerçekleştirdikleri görüşmelerde iyi değerlendireceklerini belirtti.

“Cenevre’de  Taksim tezi masaya konulursa bu bizim açımızda çok kötü sonuçlar doğurur, maalesef bir beş yıl daha heba olup gider, ne bizim ne de uluslararası aktörlerin böyle bir zaman kayıbına tahammülü yoktur” dedi.

Açıklamalarında, ülkede yaşanan ekonomik kriz ve salgın sürecine de değinen Sorakın, zorlama hükümetin bu süreçte hem ekonomi hem de sağlık politikalarında sınıfta kaldığını kaydetti. Ki Vatandaşın aç ve işsiz kalmasına karşın azınlık hükümetinin hala beklenen yardımları ulaştırmaktan aciz kaldığına değinen Erdoğan Sorakın, “ Hükümetin iki ortağı şu an parti kurultay kavgalarıyla meşgul meclisi bile çalıştırmıyorlar sürekli açıklanan rakamlar insanların ne kadar zorda olduğunu ortaya koyuyor ancak onlara yardımcı olacak hükümet ortada yok” dedi.

Sorakın, ülkenin bir an önce seçime gidip mevcut yapıyı değiştirmesi gerektiğine işaret ederek parti olarak bu süreci sonuna kadar zorlayacaklarını söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Cem özyurt
Cem özyurt - 3 yıl Önce

Kıbrıslı Türklere faydası var. Bağımsız Devlet olmanın faziletini bir türlü anlıyamadınız. Hala rumların dümen suyuna gidersiniz.

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1