Mare Monte Otel’in devri sürecinin Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, o dönemde yaşanan süreci anlatırken, Vakıflar İdaresi’nin çalıştırdığı Dome Otel ve Mare Monte Oteli batık bir vaziyette devraldıklarını ve ilgili tüm paydaşların katkısıyla çözümler ürettiklerini kaydetti.

Vakıflar İdaresi’nin sendikayla istişare içinde yaptığı çalışmada Dome Otel’in çalışanlar tarafından işletilmesi formülü bulunurken Mare Monte’in yılın yarısında çalışmadığı için rantabl olmadığı gerekçesiyle ihaleyle devredilmesi kararı alındığını, bakanlar kurulunun da buna onay verdiğini anımsatan Soyer, Mare Monte’nin şeffaf bir ihaleyle Merit Hoteller Grubu’na devredildiğini kaydetti.

Her iki otelin borçlarının karşılanamaz boyuta geldiğinin altını çizen Soyer, Vakıflar İdaresi’nin tüm kaynaklarının bu iki otelin giderlerine gittiğini ve Vakıfların asıl görevi olan sosyal ve kültürel alana kaynak ayıramadığı bir dönem olduğunu anımsattı.

Soyer, ihale sonrası Merit Hoteller Grubu’nun ödediği 4 milyon Sterlin ile Vakıflar İdaresi’nin otellerdeki çalışanların emekli paraları, geriye dönük ödenemeyen maaşları, kıdem tazminatları ve ödenmemiş a borçların kapatılmasıyla çıkmaz durumun atlatıldığını vurguladı.

Mare Monte’nin devredilmesinin ardında çalışmaya başlayan Merit Hoteller Grubu’nun bölgede eski eser bulunca, Eski Eserler Dairesi’ni bilgilendirdiği ve yapılan tespitlerin ardından faaliyetlerin durdurulmasıyla ortaya yeni bir sorun çıktığını anımsatan Soyer, o dönemde hükümetten gitmemiş olsalardı bu sorunun çözülmüş olacağını kaydetti. Soyer, böylelikle bugünkü tartışmaların yaşanmayacağını ifade ederek, kendileri görevden ayrıldıktan sonra sorunu çözücü adım atılmamasıyla bugün yaşanan tartışmalara gelindiğini belirtti.

İşletmeci zarar etti, hükümet sorunu çözücü adım atmalı

Soyer, kendileri görevden ayrıldıktan sonra soruna çözüm getirilmemesi neticesinde işletmeci Merit Hoteller Grubu’nun zarar ettiği ve sözleşmenin gözden geçirilmesi taleplerinin de karşılık bulmaması neticesinde konunun yargıya taşındığını kaydetti.

Konunun yargıda olduğu ve Merit ile Vakıflar arasındaki sorunun çözülmediğine dikkat çeken Soyer, hükümetin işletmecinin kayıplarının giderilmesi için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Hava sıcaklığı 42 dereceye çıkacak Hava sıcaklığı 42 dereceye çıkacak

Gelinen durumla ilgili tespit ve önerisini aktaran eski başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer, “Hükümet kayıpların giderilmesi amacıyla adım atmalıdır. Konuyu sabote etmek için başkalarının üzerinden spekülasyonlar işe yaramayacağı gibi sorunun çözümüne de katkı sağlamayacaktır” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim