banner2
banner34

Soylu’dan KKTC üniversitelerinde PKK talimatı!

Soylu’dan KKTC üniversitelerinde PKK talimatı!
banner45

TÜRKİYE  İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) üniversitelerde okuyan PKK sempatizanı veya üyesi öğrencilerin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre; KKTC’ye resmi ziyaret yapan İçişleri Bakanı Soylu’ya; ülkede bazı üniversitelerde ‘PKK üyesi ve sempatizanı’ olan öğrencilerin bulunduğu yönünde bilgi verildi.

‘GEREĞİ YAPILACAK’

Bakan Soylu da, terör örgütleriyle bağlantısı olanların belirlenmesi ve gereğinin yapılması yönünde ilgili birimlere talimat verdi. Soylu’nun, “Terör örgütü ile kimin bağlantısı varsa gözünün yaşına bakılmayacak” dediği öğrenildi.

İlgili birimlerin PKK ile bağlantısı olan öğrenciler konusunda KKTC hükümeti ve üniversite yönetimleriyle iletişime geçeceği belirtildi.

banner37
KKTC İŞBİRLİĞİ YAPACAK

KKTC yönetiminin de terör örgütlerinin yapılanmaları karşısında Türkiye ile işbirliği yapacağı kaydedildi. KKTC’deki üniversitelerin de, terör örgütleriyle bağlantısı belirlenen öğrenciler konusunda adım atması bekleniyor. Buna göre belirlenen öğrenciler adli makamlara teslim edilecek.

ANKARA’DA AÇIKLADI

Soylu, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, KKTC’de PKK’nın peşine düştüklerini ve üniversitelerde PKK’nın ufak tefek yapılanmalarının olduğunu belirlediklerini söyledi. Soylu, “Hiç merak etmeyin, değil Kıbrıs’ta nerede olursa olsun eğer bunları yerin yedi kat dibine kadar kaçırmazsak herkes bunun hesabını bizden sorsun” dedi.

SUÇLULAR PROTOKOLÜ

KKTC İçişleri Bakanlığı ve Türkiye İçişleri Bakanlığı arasında “Suçların Önlenmesi ve Ülkeye Giriş Çıkışlarda Sakıncalı İnsanların Tespitine Yönelik İşbirliği Protokolü” de imzalandı. Protokole KKTC İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ile Soylu imza koydu.

ALLOFCYPRUS.COM

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2019, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1